Elbistan'da 200 polisle asayiş uygulaması

Elbistan'da Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ile Kahramanmaraş'tan gelen özel ekipten oluşan yaklaşık 200 sivil ve resmi polisin katılımı ile genel asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 2 saat süren uygulamada bin 400 şahsın GBT sorgusu, çeşitli suçlardan araması bulunan 10 kişi hakkında da işlem yapıldı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçe merkezindeki umuma açık iş yerleri ile şehrin tüm giriş ve çıkış noktalarında eş zamanlı genel asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Şehir giriş ve çıkışlarındaki kavşaklar ile şehir içinde halkın yoğun olduğu caddelerde ve umuma açık yerlerde asayiş ve trafik ağırlıklı kontroller yapıldı. Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 135 polis memuru ve Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen uzman ekibin de desteği ile gerçekleştirilen uygulamanın huzur ve güvenliği sağlamaya yönelik olduğu belirtildi.

İlçe genelinde eş zamanlı olarak başlayan asayiş uygulamasında ekipler önceden belirlenen bölgelerde arama, GBT sorgusu, iş yeri ve araç denetimi gerçekleştirdi. Uygulama yaklaşık 2 saat sürdü. 80 umuma açık iş yeri, 5 park ve 3 giriş-çıkış noktasında gerçekleştirilen kilit uygulamasında bin 400 şahsın GBT sorgusu yapıldı. Bu sorgular sonucunda çeşitli suçlardan aranması bulunan toplam 10 şahıs hakkında işlem yapıldı. 15 şahsa Kabahatler Kanunu'na muhalefetten işlem yapılırken 30 iş yerinde de idari işlem uygulandı. Ayrıca şehrin giriş-çıkış noktalarında yapılan trafik uygulamasında 100 araç sorgulandı. 10 araca da görülen eksikleri nedeniyle cezai işlem yapıldı.

Sorunsuz bir şekilde tamamlanan uygulamaya katılan polis memurları, telsiz anonsuyla kutlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber