Külünkoğlu: Rize'nin yatırım çekebilmesi için havaalanı gerekli

Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Rize'nin yatırım çekebilmesi için havaalanının gerekli olduğunu, yapılacak havaalanı ile ulaşım altyapısının çok önemli oranda güçleneceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Külünkoğlu, yaptığı açıklamada, "Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Rize'yi kalkındırmanın en önemli yollarından birisi de havaalanı yapılmasıdır. En modern ve hızlı ulaşım aracı olan havayolu taşımacılığı ülkemizin en doğu illerinden biri olan Rize için artık şart olmuştur. Çünkü ilimiz ve bölgenin coğrafi güzelliği insanları her geçen gün daha fazla kendine çekmektedir. Artık dünyanın tanıdığı Ayder ve Anzer yaylalarımız vardır. Bunların yanında güzellikleri ile insanları büyüleyen diğer yaylalarımız bulunmakta. Bu yaylalarımız artık deniz turizminden insanları yayla turizmine çektiği en önemli merkezler olmuştur. Ayrıca kış döneminde kayak turizminin yapılacağı yerler olacaktır. Bunları artırabiliriz. Fırtına ve İyidere üzerinde rafting. Ayder ve İkizdere'de heliski, kampçılık, dağcılık, jeep, safari bunlardan birkaçıdır. İşte bu güzellikleri görebilmek için insanları bölgeye en kısa sürede getirmemiz gerekmektedir. Bu da en hızlı ulaşım aracı olan havayolu ile olmaktadır." dedi.

Hükümetin belirlediği 2023 hedeflerine ulaşmak için tüm Türkiye'de olduğu gibi Doğu Karadeniz'de de ulaşım altyapısının demiryolu ve havayolu ağıyla oluşturulması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Külünkoğlu, "İlimize yatırımcı ve turist çekebilmemiz ve insanların daha hızlı ulaşım imkanına kavuşması için hızlı ve modern taşımacılığın yani havayolu taşımacılığının Rize'de başlaması gerekir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber