Köylerdeki fatura ödeme sorununa mobil çözüm

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Çaylı beldesinde 8 yıldır hizmet veren Yılmazoğlu Ticaret, köylerdeki fatura ödeme sorununa mobil bir çözüm buldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Çaylı beldesinde 8 yıldır hizmet veren Yılmazoğlu Ticaret, köylerdeki fatura ödeme sorununa mobil bir çözüm buldu.

Telefon satışı, bilgisayar satışı ve Gsm operatörlerinin işlemlerini gerçekleştirmek için özel bir minibüsle Ödemiş köylerinin yolunu tutan Yılmazoğlu Ticaret, Köysu ile anlaşarak köylerdeki su faturalarının tahsilatını da yapmaya başladı. Köylerde yaşayan vatandaşlar, mobil araçta sadece su faturalarının değil, elektrik ve telefon faturalarının da ödeyebiliyor.

Çaylı'daki merkezden sonra ikinci şubesini panelvan minibüs içerisinde açan işletme, ilk kez böyle bir uygulamayı başlatarak köylerde yaşayan vatandaşlara da kolaylık sağladı. Köysu ödemelerinden 1 TL fark alan Yılmazoğlu Ticaret, Turkcell, Vodafone ve Avea hat taşıma işlemlerini de mobil araçla gerçekleştiriyor.

Köylere haftanın belirli günlerinde uğradıklarını belirten işletme sahibi Recep Yılmaz, "Çaylı'daki merkezimizin ardından ikinci bir şube açmamız gerekiyordu. Ancak ilçemizin 74 köyünün bulunması, bu köylerdeki vatandaşlarımızın bu hizmetlerden yoksun kalıyor olmaları nedeniyle, biz de bir araç içinde bu şubeyi açıp köylerimize gitmeye karar verdik. Gsm işlemlerinin yanı sıra halkımızdan gelen talep doğrultusunda su, elektrik ve telefon faturalarının güvenilir bir sistemle tahsilatını gerçekleştirmeye başladık. Bu şekilde bir tahsilat sistemi bildiğimiz kadarıyla Türkiye'de ilk. Sadece Kayseri'de belediyenin bir mahallenin su faturası tahsilatı için bir araç hazırladığını biliyoruz. Bunun dışında köylere gidip böyle bir hizmet yapan yok. Ödemiş halkına böyle güzel bir hizmeti sunduğumuz için mutluyuz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber