Bakanın gözü emekli maaşında mı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MALİYE BAKANININ AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Şimşek dün meclis Genel Kurulunda emekli maaşlarıyla ilgili iki hususa dikkat çekti. Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:

''Bütün dünyada, çalıştığınız zaman daha fazla, emekli olduğunuz zaman daha az maaş alıyorsunuz. İngiltere'de çalışırken 100 lira alıyorsanız, emekli olduğunuzda 25 lira alıyorsunuz. Fakat Türkiye'de durum çok farklı. Hatta OECD ülkeleri arasında, çalıştığı dönemde aldığı paraya oranla emeklilikte alınan para en yüksek olan ülkedir Türkiye. Türkiye, çalışma döneminde aldığı maaşa oranla en yüksek emeklilik maaşını veren ülkedir. Zaten ondan dolayı bu yıl bütçeden sosyal güvenlik sistemine 73 milyar lira para aktarmış olacağız. Türkiye'nin toplam yatırım bütçesi 39-40 milyar lira, Maliye Bakanlığı'nın sosyal güvenlik sistemine vereceği para yaklaşık 73 milyar lira. Dolayısıyla bunu daha da artırmak mümkün değil.''


*Şimşek: Çalıştığı dönemde aldığı maaşa göre en yüksek emeklilik maaşı veren ülkeyiz


Şimşek, 1991 yılında emeklilik yaşında sınır kaldırıldıktan sonra insanların 36 yaşında emekli olduğunu hatırlatarak, ''Sistem çöktü, 1991'e kadar sosyal güvenlik sisteminde fazla vardı. Şimdi sosyal güvenlik sistemine devlet prim katkısı dahil olmak üzere, 72.9 milyar lira aktaracağız. Bu parayı bir yıllığına eğitime, altyapıya ayırdığımızı düşünün, memleketin sorunlarını kökünden çözeriz. Avrupa'da, emeklilik maaşının, mevcut maaşına oranı en yüksek olan ülke Türkiye. Dünyada bir tek Türkiye'de 48-49 yaşında insanlar emekli oluyor'' diye konuştu.

CUMHURİYET GAZETESİ HABERİ

Cumhuriyet Gazetesi ise bugün "Gözü Emeklilerde" manşetiyle çıktı. Gazete haberinde şunlar yer aldı. "Maliye Bakanı ülkeler arası farkları unuttu... Kişi başına milli gelirleri arasında dağlar kadar fark olan İngiltere ile Türkiye'yi kıyaslayan Mehmet Şimşek, Türkiye'de emeklilerin maaşlarının yüksek olduğunu ileri sürdü. Şimşek. "İngiltere'de çalışırken 100 lira alıyorsanız, emekli olduğunuzda 25 lira alıyorsunuz. Fakat Türkiye'de durum çok farklı. Hatta OHCD ülkeleri arasında, çalıştığı dönemde aldığı paraya oranla emeklilikte alınan para en yüksek olan ülke Türkiye" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber