Sevgiler, deniz kabuğu ile sönmeyecek

Bursa'da açılan 3. Avrasya El Sanatları Hediyelik Eşya Fuarı, yaklaşık 50 ülkeden 70'i yabancı 202 firmanın katımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli hediyelik eşyadan, bufalo boynuzu ve değişik süs eşyasına kadar birçok ürünün sergilendiği fuar, 30 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

Fuara, Çanakkale Küçükkuyu'dan katılan Atlantis Okyanus Dünyası isimli firma sahipleri tarafından sunulan deniz ürünleri büyük ilgi görüyor. Fuara üçüncü kez katıldıklarını anlatan firma sahibi Meriç Soyer, ?Her sene olduğu gibi aile ağaçlarım var ve bunların yanına bu yıl yeni bir ürün olarak aile çerçevesini ekledim. Aile ağaçlarının üzerine isimler yazıp aile fertlerinin sayısına göre aile ağacı oluşturuyoruz. Bu ağaçlar, Kızlıdeniz'den gelen ağaç mercanlarından oluşuyor. Müşterilerim benden bu tür süslere resim de eklememi isteyince ben de aile çerçevesi yaptım. Aile çerçevesinin üzerinde midyeler, altında mercanlar ve kayalar var. Bunları kendim denizden çıkardım. Resimleri takıp altına isimleri yazarak aile çerçevesini oluşturdum. Sehpalarda yeni yıl için çok şık bir dizayn oluşturduk.? dedi.

Yine deniz ürünlerinden çeşitli biblolar yaptığını belirten Soyer, ?Yeni biblolarım arasında midye ailesi, yıldız sevgililer ve Titanik yıldız sevgililer var. Bunların üzerine de isimler yazılı. Bunların şapka, kol ve bacakları karanlıkta yanıyor. Yine balıkçı karı koca var. Bunda da kullandığım balık gerçek ve karanlıkta balık ve şapka yanar. Bir de karanlıkta gülen sevgililer var ki bunun da karanlıkta ağaçları yanıyor. Ben de ağızlarına isimler ve değişik sözler yazdığım için bunlar da karanlıkta gülüyor.? şeklinde konuştu.

Türkiye'de olmayan kabukları da yurt dışından getirdiğini anlatan Soyer, ?Mesala okyanusun kralı Natürüs var, o da Türkiye'de olmadığı için yurt dışından getiriyorum. Türkiye'nin 3 tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen deniz ürünleri geri planda kalmış. Standımda 40 çeşit ürün var. Ayrıca, rüya kapanı var. Atlantis Kayıp Kıta ve Kızılderili yerlilerinin kullandığı ve odalarına astıkları bu ürünler sayesinde kötü rüya ve düşünce görmediklerine inanılıyor. Tabi bu batıl inanç olsa da güzel bir görüntü oluyor ve geceleri duvarda yanıyor.? diye ifade etti.

Standında bulunan ürünlerin ortalama 10 lira olduğunu anlatan firma sahibi Meriç Soyer, müşterilerin isteklerine göre, deniz ürünlerine istenen bütün isim, tarih, dilek ve sevgi sözcüklerini yazdıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber