2'si rektör yardımcısı 4 prof. ifade verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2005 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklu bulunduğu dava kapsamında 2'si rektör yardımcısı 4 profesör ifade vermek için adliye binasına geldi. Yaklaşık 3.5 saat ifade veren profesörlerin adliye çıkışında basın mensuplarına görünmemek istemeleri dikkatlerden kaçmadı.

Alınan bilgiye göre, Prof. Dr. Aşkın hakkında Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne 25 milyon dolarlık tıbbı cihaz alımı ihalesine usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle başlatılan 'çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, tehdit ve baskıyla ihaleye fesat karıştırması' davası kapsamında rektör yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Yüksek ve Prof. Dr. Hasan Ceylan ile Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz ve Hakkari Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Karahan Van Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliği Ferhat Sarıkaya'nın daveti üzerine ifade vermek üzere Adalet Sarayı'na geldi. Sabah saat 10.00 sıralarında Adalet Sarayı'na gelerek yaklaşık 3.5 saat Sarıkaya'ya ifade verdi.

İfade verdikten sonra kendilerini çıkış kapısında bekleyen basın mensuplarını gören rektör yardımcılarıyla dekanlar, daha önce kullanılan; ancak yaklaşık 4 aydır kapatılan Adalet Sarayı'nın arka kapısından dışarı çıktı. Burada da basın mensuplarını karşılarında gören rektör yardımcıları ve dekanlar önce Milli Eğitim, Nüfus ve Tapu Kadastro İl Müdürlüklerinin bulunduğu bölümün kapısından içeri girdi. Burada belli bir süre bekledikten sonra dışarı çıkarken, tekrar karşılarında basın mensuplarını gören Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, güney tarafa bakan ve valiyle vali yardımcılarının kullandığı bahçe kapısından çıktı. Basın mensupların tüm ısrarlarına rağmen soruları yanıtsız bırakan Prof. Dr. Yüksel, "Hepinizin bayramı kutlu olsun" dedikten sonra aracına binerek uzaklaştı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Ceylan ile Dekanlar Prof. Dr. Cengiz ve Prof. Dr. Karahan ise, kuzeye bakan bahçe kapısından dışarı çıktı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceylan Koşar adımlarla aracına binerek uzaklaşırken, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz, herhangi bir tutuklamanın söz konusu olmadığını kaydetti. Savcılığa sürekli geldiklerini ve bundan açıklanacak bir durumun olmadığı kaydeden Prof. Dr. Cengiz, "Normal bir prosedür devam ediyor. Şu an söylenecek bir şey yok" dedi.

Davayla ilgili YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Üniversite Sekreteri Doç. Dr. Işık Tepe ve Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın dışında 6 kişinin daha sanık durumunda olduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber