Abdullah Gül, MGSB'nin sızdıranı bulmakta kararlı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2005 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gül, bir gazetecinin Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin kimin tarafından sızdırıldığının bulunması için istihbarat birimlerine talimat vermesinin hatırlatması ve "Eğer bu bilgilerin Milli Güvenlik Kurulu üyelerinden biri tarafından sızdırıldığı ortaya çıkarsa ne yapacaksınız?" sorusuna Gül, "Şüphesiz ki MGK üyelerinin hepsini tenzih ederim, sivil ve asker hepsini. Ama bunların hazırlıklarına birçok kişi katılmıştır. Ayrıca her ülkenin milli güvenliği ile ilgili konuları ve gizli belgeleri vardır. Bu devlet olmanın gereğidir. Bu sadece Milli Güvenlik Siyaset Belgesi ile ilgili değildir.

Milli Savunma Bakanlığı'nın, İçişleri Bakanlığı'nın, Dışişleri Bakanlığı'nın, Başbakanlığın, Genelkurmay Başkanlığı'nın gizli belgeleri vardır. Bir belgenin gizliliği kabul edildiyse, bunun gazetelere servis yapılması takip edilmiyorsa; bununla ilgili 'ne oluyor' diye soruşturulması lazım, kamuoyu ve basın-yayın organları tarafından. Türkiye'de kimse kural, kanun tanımadan, Türkiye'nin çıkarlarını düşünmeden hareket etme serbestliği içinde de olamaz. Eğer böyle bir yanlışlık varsa, bu yanlışlık ilgili kurumlar tarafından takip edilir. Emenim ki bununla ilgili bütün kurumlarımız kendi iç çalışmalarını yapıyorlardır. Kimse buna seyirci kalamaz" dedi.

"Gizli Anayasa, Kırmızı Kitap" gibi tanımların da yanlış olduğunu belirten Gül, bu belgenin Bakanlar Kurulu kararıyla devreye giren bir belge olduğunu söyledi. Gül, ayrıca belgenin Bakanlar Kurulu'nun gelecek ilk toplantısında gündeme alınacağını söyledi.

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği'nin, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer'i 8 Kasım'da düzenleyecekleri Cumhuriyet Balosu'na davet etmeleriyle lgili haberlerin hatırlatılması üzerine, söz konusu derneğin, 1980'li yıllarda Ermeniler tarafından şehit edilen diplomatların yakınlarına destek için kurulduğunu ve geleneksel olarak eşi Hayrünnisa Gül'ün de derneğin, onursal başkanı olduğunu ancak, icra kurullarına yönetim kurullarına girmediğini söyledi. Eşinin herhangi bir makam gönderdiği bir davetiyenin söz konusu olmadığını belirten Gül, eşinin de bu durumdan sonradan haberdar olduğunu ve yazılanların bir çoğunun yanlış olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber