CHP'nin 29 Ekim İlanına AKP'den tepki...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2005 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris İlçe Teşkilatı'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yayımladığı kutlama mesajı, AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı'nda tepkilere neden oldu. AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı Başkanı Vekili Kadem Mete, CHP'nin kutlama mesajının Cumhuriyet Bayramı'nı gölgelediğini ileri sürdü.

Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Vekili Kadem Mete, Marmaris CHP ilçe başkanını ve yönetimini esefle kınadıklarını söyleyerek, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Marmaris'te de büyük bir coşkuyla kutlanmıştır. Bu coşku CHP Marmaris İlçe Başkanı Halil Gökovalı'nın yerel bir gazete ve televizyon kanalında verdiği sözüm ona kutlama mesajıyla maalesef ki gölgelenmiştir.

CHP ilçe başkanı, AK Parti'yi Cumhuriyet düşmanı, tarikatçı, rantçı olmakla, ülkeyi bunalıma ve çözümsüzlüğe taşımakla suçlamıştır. Kısa bir süre önce kuruluşunun 4. yılını kutlayan AK Parti'nin seçimlerde tek başına iktidar olmasını ve akabinde ilk yerel seçimlerde de ezici bir çoğunlukla seçimleri kazanmasını hazmetmek elbette ki kolay değildir. Hele ki çok partili demokrasiye geçişin üzerinden 50 küsur yıl geçmesine rağmen bir kez olsun tek başına iktidar olabilecek politikalar üretemeyen, halktan kopuk, ülke gerçeklerinden uzak, kendi içinde dahi demokrasiden nasibini almamış bir partinin mensubu olmanın ezikliği içinde edep dışı bir suçlama yapmaktadır. Kendilerini esefle kınıyorum" dedi.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Mete, "Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde meydana gelen olay bir hukuk olayıdır. AK Parti bu olayda taraf değildir. Hiçbir zaman hukuka müdahale etmemiş, başkalarının da müdahale etmesine izin vermeyecektir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber