Pazarcılar, belediyeye ödedikleri katkı parasını mahkemeye taşıdı

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi'nin kendilerinden 'diğer gelirler' adı altında 5 bin TL aldığını söyleyen pazarcılar, konuyu mahkemeye taşıdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi Belediyesi'nin Çarşamba, Çiftehavuzlar ve Akpınar mahallelerinde yaptığı kapalı pazar yeri sebebiyle pazarcı esnafı sokaklara döküldü. Yapılan pazar yerlerinin az sayıda esnafı içine aldığını, bir çok pazarcıya yer verilmediğini belirten pazarcılar, belediyenin Elmasbahçeler'deki ek hizmet binasında yapılan kura çekimini engellemek istedi.

Ardından dertlerini anlatmak için AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na yürüyen esnaf, Başkan Sedat Yalçın'la görüşmek istedi. Sedat Yalçın yerinde olmadığı için telefonla görüşme yapan Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Bülent Gür, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gür, Sedat Yalçın'dan sıkıntıları çözmek için gereken desteği verme sözü aldıklarını, bugün çözüm olmazsa yarın yapılacak kura çekimlerine daha fazla insanla giderek haklarını arayacaklarını söyledi.

Belediyenin kendilerinden 'diğer gelirler' adıyla 5 bin TL istediğini ifade eden Gür, haklarını yargı yoluyla da arayacaklarını kaydetti. Ardından pazarcılarla birlikte adliyeye giden Gür, hazırladıkları dilekçeleri Cumhuriyet Başsavcılığı'na götürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber