Sağlık Bakanlığı: İstek dışı 2 bin 359 kişi tayin edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, 2 bin 359 personelin istek dışı görev yerinin değiştirildiğini açıkladı.

Kadro fazlası olan personelin, hizmet puanı düşük olandan başlayarak, aynı il ve ilçe sınırları içerisinde en yakın diğer sağlık tesislerine devrine karar verildiğini belirten Bakanlık, "Acil sağlık hizmeti veren komuta kontrol merkezleri ve istasyonlardan 470, il ve ilçe sağlık müdürlüklerinden bin 141, halk sağlığı müdürlüklerinden 694 ve bazı hastanelerde görevli 54 personel olmak üzere, toplam 2 bin 359 kişinin, ihtiyaç bulunan toplum sağlığı merkezlerine devri gerçekleştirilmiştir." açıklamasında bulundu. Bakanlık, 3 bin 724 kişinin, talebi üzerine başka birimlere tayin edildiğini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı, günlerdir kamuoyunun gündeminde yer alan ve 7 bin personelin re'sen görev yerinin değiştirildiği haberleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile bakanlık ve bağlı kuruluşlarının taşra teşkilatının yeniden yapılandırıldığı belirtilen açıklamada, bu kapsamda il ve ilçe sağlık müdürlükleri, halk sağlığı müdürlükleri ve kamu hastane birliklerinin oluşturulduğu ifade edildi. İl müdürlüklerinin, birinci basamak sağlık kuruluşları ve hastanelerde kadro ve ihtiyaç fazlası olan personeli unvanlarına göre ihtiyaç olan hizmet birimine görevlendirmek için planlama yaptığı kaydedilen açıklamada, "İllerde oluşturulan devir komisyonlarından, personellerin farklı kurumlar arası geçiş taleplerinin bakanlık ve bağlı kuruluşlara gönderilmesi istenmiştir. İl devir komisyonlarınca personelin de talepleri alınarak, bakanlık ve bağlı kuruluşlara devir teklifleri yapılmıştır. Toplanan taleplerden, kadro fazlası olmamak kaydıyla nakli uygun görülen ve çoğu devredileceği birimde geçici görevle çalışan 3 bin 724 kişinin talebi kabul edilerek işlem yapılmıştır." denildi.

Sağlık Bakanlığı Devir Komisyonu'nun, 30 Kasım 2012 tarih ve 8 numaralı kararı ile bulunduğu birimde kadro fazlası olan personelin hizmet puanı düşük olandan başlayarak aynı il ve ilçe sınırları içerisindeki en yakın diğer sağlık tesislerine devrine karar verildiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: "Acil sağlık hizmeti veren komuta kontrol merkezleri ve istasyonlarda görev yapan çoğunluğu ebe, hemşire ve sağlık memuru unvanlarında olmak üzere kadro fazlası 470 sağlık hizmetleri sınıfı personelin ihtiyaç duyulan hastanelere, il ve ilçe sağlık müdürlüklerinde görev yapan çoğunluğu ebe, hemşire ve sağlık memuru unvanlarında olmak üzere kadro fazlası bin 141 sağlık hizmetleri sınıfı personelin ihtiyaç duyulan hastanelere, halk sağlığı müdürlüklerinde görev yapan çoğunluğu ebe, hemşire ve sağlık memuru unvanlarında olmak üzere kadro fazlası 694 sağlık hizmetleri sınıfı personelin ihtiyaç duyulan hastanelere, hastanelerde görev yapan çoğunluğu sağlık memuru (çevre sağlığı teknisyeni) unvanında kadro fazlası 54 personelin ihtiyaç bulunan toplum sağlığı merkezlerine olmak üzere, toplam 2 bin 359 personelin devri gerçekleştirilmiştir."

TÜRK SAĞLIK-SEN: SAYI NE OLURSA OLSUN BU ZULÜMDÜR

Türk Sağlık-Sen, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Sebebi ve sayısı ne olursa olsun yıllardır görev yaptıkları kurumlarından bir gecede tayin edilen, sabah işe geldiklerinde, artık orada çalışmadıkları kendilerine tebliğ edilen sağlık çalışanlarına yapılan bu işlemin adı zulümdür." denildi.

Çalışanı hiçe sayan, onun talebini dikkate almayan, bilgilendirmeye bile değer bulmayan bir yönetim tarzının kabul edilemez olduğunun kaydedildiği Türk Sağlık-Sen açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "Neresinden tutsanız elinizde kalacak böyle bir yönetim tarzı ne demokrasi ne de çalışan hakkı ile bağdaşır. Biz Türk Sağlık-Sen olarak, muhatabımız kim olursa olsun haksızlık karşısında suskun kalmayacağız. Sayı hesaplarını elimizin tersiyle itiyor ve re'sen atamalar konusunda mağdur edilen çalışanlarımızın haklarını korumak için hukuki mücadele de dahil elimizden geleni yapacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber