Belediye, okullara yardım yağdırdı

İzmit Belediyesi okullara yardım yağdırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, İzmit'teki okulların başta kırtasiye olmak üzere bir çok ihtiyacı belediyece karşılanıyor.

İzmit Belediyesi'nin örnek projelerinden olan geri dönüşüm projelerine en büyük desteğin eğitim kurumlarından geldiğini söyleyen yetkililer, ?Atık ambalajların toplanarak tekrar geri dönüşümünün sağlandığı projeye destek olan okullara, belediyemiz tarafından başta fotokopi kağıdı olmak üzere, projeksiyon cihazı, laptop, masa üstü bilgisayar, yazıcı, klima, fotokopi makinası gibi çeşitli yardımlarda bulunuluyor? dediler.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, ?Geri dönüşüm projemizin en büyük destekçisi okullar oluyor. Okullara topladıkları atık kağıt karşılığında ihtiyaç duydukları malzemeleri veriyoruz. Böylelikle hem atık kağıtlar toplanarak ekonomiye geri kazandırılıyor hem de okulların ihtiyaçları karşılanıyor. Projemiz sayesinde onbinlerce gönüllü çevreci öğrenciler oluştu? dedi. Projeye Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın da büyük önem verdiğini söyleyen Açıkgöz, ? Belediye başkanımızın talimatı doğrultusunda projemizi her geçen gün daha da geliştiriyoruz. Son 3 yılda okullardan toplanan 1200 ton ambalaja atığı topladık ve karşılığında 20 bin paket A4 fotokopi kağıdı, 60 adet projeksiyon cihazı, 48 adet laptop, 25 adet masa üstü bilgisayar, 16 adet yazıcı, 4 adet LCD monitör, 2 adet klima, 10 adet fotokopi makinesi, 1 adet sanayi tipi bulaşık makinesi, sarf malzemeleri (kitap, kalem, vb.) ile bazı okulların bakım-onarım ihtiyaçları (parke, koltuk, boya, kapı) karşılanmıştır? şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber