KEYDER'den öğrencilere ?Yeteneklisiniz' yarışması

Samsun Karadeniz Eğitim Derneği (KEYDER), geleneksel 7. yıl sonu etkinliği düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 22:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Karadeniz Eğitim Derneği (KEYDER), geleneksel 7. yıl sonu etkinliği düzenledi. Yılbaşı geceleri yapılan eğlence ve partilerde öğrencileri ve gençleri zararlı ortam ve alışkanlıklardan korumak amacıyla tertiplenen etkinlik kapsamında, öğrencilerin yeteneklerini sergilemesi için fırsat verildi. ?Yeteneklisiniz' isimli yarışmada öğrenciler, çeşitli kategorilerde yeteneklerini sergiledi.

Canik Belediyesi'nin ev sahipliği ve katkılarıyla Canik Kültür Merkezi'nde yapılan yarışmaya, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bağlı çok sayıda okuldan gelen öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Müzik, şiir, spor, komedi, tiyatro, dans, genel yetenek ve hafıza kategorilerinde yapılan yarışmada, jüri elemelerinden geçen 18 öğrenci, yeteneklerini sergileyebilmek için büyük performans ortaya koydu. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, KEYDER Başkanı Ömer Kabaş ile çok sayıda öğretmen ve velinin de izleyici olarak katıldığı ?Yeteneklisiniz' yarışmasını beğeni ile izleyen öğrenciler, neşeli dakikalar geçirdi.

Müzik ve stand-up gösterileri büyük ilgi toplarken, yarışmada birinciye notbook, ikinciye cep telefonu, üçüncüye ise tablet bilgisayar verildi. Yarışmayla ilgili açıklamada bulunan KEYDER Başkanı Ömer Kabaş, bu etkinliklerle geleceğin teminatı olan öğrenci ve gençleri kötü ortam ve alışkanlardan koruyup, sahip çıkmayı amaçladıklarını söyledi. Kabaş, ?Bu sene geleneksel yıl sonu etkinliğimizin 7.'sini düzenliyoruz. Her yıl farklı formatlarda bu etkinlikleri yaptık. Niyetimiz, yılbaşına alternatif oluşturmak değil ama öğrenciler için daha yararlı ve farklı bir eğlence ortamı oluyor. Bu sene hazırladığımız ?Yeteneklisiniz' isimli projemiz ile Samsun'un en yetenekli gençlerini seçeceğiz. Öğrenciler arasında farklı branşlara göre yetenekli olanları jüri üyelerimiz seçti. Bu formatta bir eğlence hazırladık.? dedi.

Yarışmanın, gençleri kötü ortamlardan uzak tutma adına önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiğini ifade eden Ömer Kabaş, ?Bu programlarla amacımız, malum yılbaşı olduğu için her yerde farklı eğlenceler düzenleniyor. Kurumsal olan partiler de var, gençlerimizi cezbeden olumsuz bir takım eğlence adı altında kutlamalar da var. Biz bu noktada derneğimizin misyonu gereğince öğrencilerin, gençlerin olumsuz bir takım eğlencelerden etkilenmemesi adına onlara farklı bir eğlence sunuyoruz. Bu noktada öğrencilerimizi, düzenlediğimiz yarışma programı ile mümkün olduğunda zararlı eğlencelerden uzak tutmak istedik.? bilgisini verdi.

Derneğin, insana ve gençliğimize sahip çıkma misyonu taşıdığını hatırlatan Kabaş, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Dolayısıyla bu akşam bir vesile. Bir gece ile bunu başarmak mümkün değil ama öğrencileri kazanacaksak, o ortamlardan uzak tutarak kazanmak istiyoruz. Bir insan bile çok kıymetli. Yaptığımız çalışmalarda, çocuklarımıza müspet dairede de eğlenebileceklerinin örneklerini vermek istiyoruz.?

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise önemli bir projeye imza atıldığını belirterek, gençler için bu tür olumlu ve yararlı etkinliklerin sayısının artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber