İşçilerden kuru soğanlı eylem

Denizli Basma ve Boya Sanayi Fabrikası'nın (DEBA) üretimini durdurmasının ardından 10 aylık maaşları ve kıdem tazminatlarını alamayan işçiler, fabrika önünde kuru soğan ve ekmek yiyerek eylem yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçiler adına açıklama yapan Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İsçileri Sendikası (TEKSİF) Başkanı Recep Oktay, 1 yıldır işçilerin hakkını aramak için eylem yaptıklarını, milletvekillerine duyarsız kaldıkları için kırgın olduklarını söyledi.

Kayıhan Mahallesi'nde kapalı olan DEBA'nın önüne gelen TEKSİF Başkanı Recep Oktay ve işçiler, yere oturarak yanlarında getirdikleri kuru soğan, peynir ve zeytini ekmeğin içine koyarak yedi. 1 yıldır çeşitli eylemler yaparak seslerini duyurmaya çalışan işçiler, bu kez de kuru soğan yiyerek eylem yaptı. İşçiler adına açıklama yapan Oktay, işçilerin haklarının ödenmesi için çeşitli eylemler yapacaklarını belirterek, "Fabrikada çalışan 850 kişi maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamadı. Arkadaşlarımız zor durumda. Sendika olarak onların hakları verilene kadar eylemlere devam edeceğiz. Eylemleri özellikle DEBA'nın sahibi olan Esat Sivri'nin ailesinin işyerlerinin bulunduğu yerlerde yapacağız. Ankara'ya gidip, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yardım isteyeceğiz. Bir yıldır eylemler yapıyoruz. Ancak partiler ve 7 milletvekilimizden hiçbiri işçilerle ilgilenmedi. Onlara çok kırgınız. Kuru soğan yiyerek işçinin halini göstermek istedik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber