Din ve ahlak bilgisi BM'ye emanet

Haber Giriş : 11 Kasım 2005 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyada kalıcı barışın sağlanması için dinlere saygı gösterilmesi gerektiği fikrinden hareket eden Türkiye, AB'ye örnek oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın, 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri 50 ülkede aynı içerikte okutulsun' önerisi Birleşmiş Milletler tarafından kabul edildi. 50 ülkenin 'evet' dediği önerinin ardından, BM'nin belirleyeceği ortak müfredat için çalışmalar başlatıldı.

DÜNYA BARIŞINA ÇÖZÜM

Bakan Mehmet Aydın, kararın Medeniyetler İttifakı kapsamında alındığını belirterek, 'Konuyu ben gündeme getirdim' dedi. Aydın, ' Proje dünya barışına kalıcı bir çözüm getirecek. Biz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde sadece kendi dinimizi değil, tüm ilahi dinleri öğretiyoruz. Ancak öyle ülkeler var ki, bunlar ister Müslüman olsun ister Hıristiyan, hiçbiri dünyada farklı bir dinin olduğunu çocuklarına öğretmiyor' dedi.

Aydın, ayrıntıların görüşmeler çerçevesinde netlik kazanacağını, yıl sonuna kadar ortak müfredat konusunda çalışmaların tamamlanması ve önümüzdeki yıldan itibaren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarının ortak yaklaşım çerçevesinde yenilenmesinin planlandığını söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber