3'ü doktor 15 personel hakkında 450 bin lira zimmet

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalp pili ve ortopedi malzemesi alımında devleti 450 bin lira zarara uğrattıkları iddiasıyla 15 personele zimmet çıkarıldı

Haber Giriş : 17 Ocak 2013 15:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sağlık Bakanlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli 3'ü doktor 15 personel hakkında, kalp pili ve ortopedi malzemesi alımı sırasında devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla 450 bin lira zimmet çıkardı.

Bakanlık, bir ayda 2 farklı müfettiş grubu görevlendirerek soruşturmayı tamamladı. Müfettişlerin hazırladıkları raporlar, İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderildi, olayın sorumluları hakkında soruşturma başlatıldı.

Müdür fark etti

Olay, Muğla Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin'in, 'doğrudan alım' yöntemiyle hastanedeki farklı birimlere temin edilen malzemeler arasındaki fiyat uçurumunu fark etmesiyle ortaya çıktı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturma kapsamında Sağlık Bakanlığı müfettişleri de Muğla'ya gelerek inceleme yaptı. Müfettiş incelemesi sonucunda hazırlanan raporda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yapılan alımlarda devletin 450 bin lira zarara uğratıldığı belirtilirken, idari soruşturma kapsamında hastanede görevli 3'ü doktor 15 personelin ifadesi alındı. Haklarında zimmet çıkartılan kamu görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Muğla Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, yapılan alımlar ve ihalelerle ilgili duyumlar üzerine inceleme başlattıklarını, özellikle piyasa bedellerinin üzerinde bir alım yapıldığını belirlediklerini söyledi. Dr. Tekin, şunları söyledi: "İdari soruşturma kapsamında bazı alımlarda piyasa rayiç bedellerinin üzerinde bir alım olduğunu tespit ettik. İdari soruşturmamızı tamamlayıp Muğla Valiliği ve Sağlık Bakanlığı'na konuyu aktardık. Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunduk. Sağlık Bakanlığı'ndan gelen bir müfettiş, hastanedeki satın almalarla ilgili inceleme yaptı. Piyasa bedellerinin üzerindeki alımlardan kamu zararı oluştuğu yönünde rapor oluşturuldu. Tazmin raporu doğrultusunda da gerekli iş ve işlemler müdürlüğümüz tarafından sürdürülüyor. 450 bin lira zarar olduğu tespit edildi ve ilgililere zararın tazmini için tebligat yapıldı."

Devleti zarar uğrattıkları gerekçesiyle zimmet çıkartılan 3 doktor ve 12 memurun ise, Sağlık Bakanlığı müfettişlerince yürütülen soruşturmaya itiraz ettikleri öğrenildi.

KENAN GÜRBÜZ / OSMAN AKÇA, YENİ ASIR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber