Muğla Üniversitesindeki kavganın ayrıntıları

Haber Giriş : 15 Kasım 2005 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Üniversitesi kampüsünde ülkücü grup ile PKK sempatizanları olduğu öne sürülen bir öğrenci grubu arasında çıkan satırlı-bıçaklı çatışmada, üçü ağır, 14 öğrenci yaralandı.

İstanbul'da bir benzinliğin bombalanması olayına karışan iki kişinin Muğla Üniversitesi öğrencisi olduğunun ortaya çıkması üzerine üniversitede başlayan gerginlik, dün çatışmaya dönüştü. Güneydoğulu öğrenciler ile ülkücü öğrenciler öğle yemeğinden çıktıktan sonra Sıtkı Koçman Öğrenci Sarayı önünde karşı karşıya geldi. İki grup arasında başlayan sözlü sataşmanın ardından kavga çıktı. Taş, sopa, bıçak ve satırların kullanıldığı kavgaya, bir süre sonra jandarma ekipleri kampüse girerek müdahale etti. Ülkücü gençler, jandarma ekiplerinin üniversiteye gelişi sırasında İstiklal Marşı'nı okudu ve 'En büyük asker bizim asker' sloganı attı.

Güvenlik güçleri, grupları dağıtarak olayların sona ermesini sağladı. Yemekhane önünde yaşanan arbede sırasında Sıtkı Koçman Öğrenci Sarayı'nın da camları kırıldı, 14 öğrenci yaralandı. Yaralanan öğrencilerden beşi Menteşe Devlet Hastanesi'nde, dokuzu Muğla Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Üç öğrencinin hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

Muğla'da ilk kez

Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, "Bazı gruplar üniversiteleri karıştırmak istiyor. Öğrencilerimiz bu oyuna gelmesin. Bu kavgalar yüzünden geçmişte büyük acılar yaşandı. Üniversite yönetimi ve jandarma, gerekli soruşturmaları başlattı. Bugüne kadar Muğla Üniversitesi'nde bu tür olaylar yaşanmadı. Olayların sorumluları hakkında idari işlem mutlaka yapılacak" dedi.

İstanbul'da bir benzinliğin bombalanması olayına adı karışan iki gencin Muğla Üniversitesi öğrencisi olduğunun anlaşılması üzerine, ülkücü gençlerin, Kürt kökenli öğrencilere tavır aldığı öğrenildi. Ülkücü öğrencilerin ayrıca, Güneydoğulu gençlerin 6 Kasım'da YÖK'ü protesto etmesine de tepki gösterdiği belirtildi.

Radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber