17 Kasım 2005'in önemli gündem maddeleri...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da "Enerji Zirvesi"
- Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile Rusya Federasyonu Başkanı Wladimir Putin, Samsun'da BOTAŞ Tesisleri'nde resmi açılış yapıp, 3'lü "Enerji Zirvesi" gerçekleştirecek.

TBMM gündemi
- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol basın toplantısı yapacak.
- ANAVATAN Partisi Milletvekili Turan Tüysüz basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM Milli Eğitim Komisyonu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu, TBMM AB Uyum Komisyonu, TBMM Holding Araştırma Komisyonu toplanacak.

TBMM Başkanı Arınç, Romanya'da
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Romanya'da Abdülmecid Camii'nde soydaşlarla görüşecek. Kemal Atatürk Ulusal Koleji'nde öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelecek olan Arınç, Köstence'de de temaslarda bulunacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 12.15'te İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile görüşecek, saat 13.40'ta iki lider Durusu Mavi Akım İstasyonu'na gidecek, saat 14.00'te Mavi Akım doğalgaz boru hattı resmi açılış törenine katılacaklar, saat 15.45'te ortak basın toplantısı düzenlenecek, saat 16.00'da Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile görüşme yapacak.

Bakanların faaliyetleri
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Mersin'de, MTSO'da yapılacak olan 1. Bölgesel İnovasyon Forumu toplantısına katılacak. Coşkun, saat 14.00'te, Ankara'da 'Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri Otomasyon Projesi'nin başlangıç toplantısına katılacak.
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abudlah Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya'ya gidecek.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 09.30'da Ankara'da '6. Ulusal Çocuk Forumu'na katılacak.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İzmir'de deri sektörü ve ihracat ile ilgili iki toplantıya katılacak, valiliği ziyaret edecek ve Egeli ihracatçılarla yemek yiyecek.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Zonguldak'ta Emekliler Sosyal Tesisi'nin açılış törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 19.30'da DYP Dış Politika Platformu'nun tanıtım toplantısına katılacak.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 10.30'da 'Terör olaylarına yönelik ülkemizde gelişen yurt dışı destekli provokasyonlarla ve gündemi meşgul eden tüm gelişmelerle ilgili' basın toplantısı düzenleyecek.
- HÜR Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 11.30'da 'Başbakan'ın son açıklamaları ve Terördeki Tırmanış' ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, "Ulusal Eğitime Destek Kampanyası Orman" Oluşturulması kapsamında Antalya Gaziler köyünde ağaç dikimi yapacak.
- KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, saat 15.00'da 'AB'ye katılım sürecinde Türkiye'nin ve KKTC'nin karşı karşıya olduğu riskler ve bu risklerin bölge politikasına etkileri' konulu konferans verecek.
- Organize Sanayi Bölgesi Yöneticileri Eğitim Programı, saat 09.00'da başlayacak.
- Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ali Doğan, saat 11.00'da toprağa verilecek.
- Türk Alman Kültür İşleri İstişare Kurulu'nun 50. kuruluş yıldönümü münasebetiyle, saat 18.30'da kutlama düzenlenecek.
- 6. Ulusal Kimya Kongresi, saat 10.00'da yapılacak.
- Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras, saat 17.00'da 'Kendi Anlatımlarıyla Duayen Gazeteciler' kitabının tanıtım toplantısına katılacak.
- Ankara Üniversitesi tarafından, saat 09.30'da 'Türkiye ve Çevre Ülkelerde Sınai Mülkiyet Uygulamaları' konulu sempozyum düzenlenecek.
- Hacettepe Üniversitesi tarafından, saat 14.00'da 'Sağlıkta Aldatıcı ve Yanıltıcı Reklamlar' konulu toplantı düzenlenecek.
- Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından saat 10.00'da 15. Ulusal Özel Eğitim Programı düzenlenecek.
- İnsan Hakları Derneği tarafından işkence gördükleri iddia edilen Mehmet Tahran ile ilgili hazırlanan rapor açıklanacak.
- Şemdinli'de meydana gelen olaylarla ilgili olarak, bazı sendika yöneticileri, saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Memur-Sen tarafından, saat 18.30'da 'Perşembe Sohbetleri' düzenlenecek.
- Üniversite öğretim üyeleri, öğrenci temsilcileri ve üniversite çalışanları, topladıkları imzaları, saat 15.30'da yapacakları basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracaklar.
- Demokratik Toplum Partisi Eşbaşkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk, saat 11.00'da Şemdinli ve Yüksekova'da yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Uluslararası Türk Arşivleri Sempozyumu, saat 09.30'da Grand Cevahir Otel'de başlayacak.
- Temel Haklar ve Özgürlükler Federasyonu, Trabzon'da linç edilmek istenen TAYAD'lılar hakkında açılan davayla ilgili, saat 13.00'te, AK Parti Şişli İlçe Teşkilatı önünde bir açıklama yapacak.
- Halkların Kardeşliği İçin Kadın İnsiyatifi, Galatasaray Lisesi önünde, saat 12.30'da, Yüksekova ve Şemdinli'deki olaylarla ilgili bir basın açıklaması yapacak.
- Pakistan'a Kızılay'ın yardımı olan battaniyeleri getirecek olan gemi, saat 10.00'da Haydarpaşa Limanı Gümrük Alanı'ndan uğurlanacak.
- ESP'liler, saat 11.00'de, Şemdinli ve Yüksekova'daki olaylarla ilgili, güvenlik güçleri hakkında İstanbul Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunacak.
- Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın katılacağı deprem paneli, saat 13.00'te, N. Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapılacak.
- Umut Çocukları Derneği yararına düzenlenen Ayşe Yalçındağ'ın "Umudumun Çiçekleri" adlı resim sergisinin açılışı, saat 18.30'da The Marmara Oteli'nde yapılacak.
- Yıkımlara Karşı Emekçi Halk Koordinasyonu, Mortgage sistemini protesto etmek için, saat 13.00'te Swissotel önünde bir basın açıklaması yapacak.
- Oya Eczacıbaşı, Çiğdem Anat, Melih Aşık, Mehmet Özdilek gibi tanınmış isimler, TEGV/Mithat Selection projesi kapsamında hazırlanan "Başarı Adım Adım" adlı kitabın tanıtımı için biraraya geliyor. Kitabın tanıtımı, saat 10.00'dan itibaren, Pera Müzesi'nde düzenlenecek bir toplantıyla yapılacak.
- Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından üretilen sülünler ve tedavisi tamamlanan 1 kaya kartalı, saat 10.00'da, Polonezköy Tabiat Parkı Sülün Üretme İstasyonu'nda düzenlenecek bir törenle doğaya bırakılacak.
- Ezginin Günlüğü grubu "25. Yıla Doğru Konseri" saat 21.00'de Yeni Melek Sineması'nda gerçekleşecek.
- TMY Tasarısı Karşıtı Birlik, TMY Tasarısı'nı protesto için, saat 13.00'de, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bir basın açıklaması yapacak.
- ESP'liler, saat 11.00'de, kendilerine yönelik gerçekleştiğini iddia ettikleri saldırılarla ilgili İHD Toplantı Salonu'nda bir basın açıklaması yapacak.
- Sanatçı Ediz Hun'un da katılacağı Adaların Dünü Bugünü Yarını" konulu panel, saat 13.00'de Adalar Belediyesi Evlendirme Salonu'nda yapılacak.
- Van'ın Başkale İlçesi'nde şehit düşen Elazığlı er Ferhat Ekici, memleketinde toprağa verilecek.
- Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 68. yıldönümü törenlerle kutlanacak.
- Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği saat 09.30'da "AB müzakere sürecinde bölgemizde yapılması gerekenler" konulu bir basın açıklaması düzenleyecek.
- Tutuklu ve Hükümlü Aileler Derneği tarafından son günlerde gelişen olaylarla ilgili saat 11.00'de Bağlar Dörtyol'dan AK Parti İl Teşkilatı binasına kadar halk yürüyüşü yapılacak.
- Hakkari'de gelişen olaylarla ilgili olarak DEHAP ve TUHADFED üyeleri saat 20.00'da Dağkapı meydanında mumlu oturma eylemi yapılacak.
- Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği'ne mensup gençlerin bildiri dağıtırken 6 ve 10 Nisan 2005 tarihinde uğradıkları saldırılarla ilgili davanın ikinci duruşması bugün yapılacak
- Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri Karadeniz gezisi kapsamında Rize'de çeşitli ziyaretlerde bulunacak.
- Van'ın Başkale İlçesi'nde mayın patlaması sonucu şehit olan şehit uzman çavuş Ramazan Kurumeydan, memleketi Adana'nın Kozan İlçesi'ne bağlı Hacıbeyli beldesinde toprağa verilecek.
- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar 6. Bölge toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelecek. Bayraktar Valilik ziyareti sonrası bölge toplantısına geçecek.
- Devrimci-Demokrat Öğrenciler, Muğla'da yaşanan olaylarla ilgili olarak Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde basın açıklaması yapacak.
- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Ödemiş İlçesi'nde açılışlara katılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bakan Şener, "Konut Finansmanı ve Türkiye" konferansına katılıyor
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen " Konut Finansmanı ve Türkiye" konulu konferansının açılış konuşmasını yapacak. Konferans saat 09.00'da Swissotel'de başlayacak. Konferansa SPK Başkanı Doç. Dr. Doğan Cansızlar, GYODER Başkanı Haluk Sur ve davetliler katılıyor.

Bakan Çiçek, TÜSİAD'dan "Etik Devlet" raporu tanıtım toplantısına katılıyor
- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) "Devlette Etikten Etik Devlete: Kamu Yönetiminde Etik" başlıklı raporun tanıtım toplantısına katılıyor. Toplantı saat 09.00'da Ceylan Otel'de yapılıyor. Toplantının açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı yapacak.

Maliye Bakanlığı Gelir İdare Başkanı Arıoğlu İstanbul'da
- Maliye Bakanlığı Gelir İdare Başkanı Osman Arıoğlu, "alkollü içkiler sektörüne vergisel bakış - ÖTV" konulu toplantıya katılıyor. Toplantı saat 15.00'de İstanbul Hilton Otel'de yapılıyor.

Ericsson'un toplantısı
- Ericsson'un yeni teknolojileriyle ilgili toplantısı saat 13.30'da İş Kuleleri'nde yapılıyor.

Otomotiv Yan Sanayi Yedek Parça Fuarı
- 11. Uluslar arası Otomotiv Yan Sanayi Yedek Parça Aksesuar ve Servis Ekipmanları Fuarı saat 10.00'da CNR Expo'da açılıyor.

Kaşmir Halı'nın reklam filmi
- Kaşmir Halı'nın Sibel Can ile anlaşmasının ardından prodüksiyonu gerçekleştirilen ilk reklam filmi bir basın kokteyli ile saat 16.00'da Swissotel'de tanıtılıyor.

"Gelecekle Yüzleşmek" konferansı
- Joel Arthur Barker, Peter Cochrane ve Doç. Dr. Cemil Arıkan'ın katılacağı "Gelecekle Yüzleşmek" konferansının ikincisi İstanbul'da saat 13.30'da başlıyor.

Mutlu Akü'nün etkinliği
- Mutlu Akü ve Malzemeleri A.Ş., CNR Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek 11. Uluslararası Otomotiv Yan Sanayi, Yedek Parça, Servis Ekipman ve Aksesuarları Fuarı'nda ziyaretçileriyle buluşacak. Mutlu Akü standında ünlü manken Tuğba Özay da görev alacak. 6. Salon'daki etkinlik saat 10.00'da başlıyor.

DÜNYA GÜNDEMİ

Pakistanlı depremzedeler yardım bekliyor
- 8 Ekim'deki deprem felaketinde evsiz kalan yaklaşık 3 milyon kişinin barınak, giyim, gıda, sağlık gibi birçok alandaki ihtiyacı devem ediyor. Yetkililer, yeteri yardım ulaştırmazsa kış şartlarında kitleler halinde çocuk ölümlerinden endişe ediyor.

Irak'ta şiddet olayları devam ediyor
- Çatışmasız günün geçmediği işgal altındaki Irak'ta dün de 6 ABD askeri ve 16 direnişçi hayatını kaybetti.

Sarkozy ve Alliot-Marie terörizm konulu konferansa katılıyor
- Fransa İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy ve Savunma Bakanı Michele Alliot-Marie Paris'te "Fransa'yı tehdit eden terörizm" konulu konferansa katılıyor.

Kosova'nın bağımsızlığı tartışması
- Sırbistan-Karadağ Parlamentosu, Kosova'nın bağımsızlık talebini görüşüyor.

G7 ve Meksikalı bakanlar kuş gribini görüşüyor
- G7 ve Meksika Sağlık Bakanları Roma'da kuş gribi ve biyoterörizm konularını ele alacak.

Stockholm Film Festivali
- Stockholm Film Festivali başlıyor.

Bot ve Straw konferansa katılıyor
- Hollanda Dıf0işişleri Bakanı Ben Bot ve İngiliz meslektaşı Jack Straw Lahey'de bir konferansa konuşmacı olarak katılıyor.

Papa-Katsav görüşmesi
- Papa 16. Benedict, İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav ile görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber