Çiçek: Hiçbir şeyin üzeri kapatılmayacak

Haber Giriş : 17 Kasım 2005 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Şemdinli ve Yüksekova'da çıkan olaylarla ilgili hiçbir şeyin üzerinin kapatılmayacağını belirterek faillerin adalete teslim edileceğini söyledi.

İstanbul'da katıldığı bir toplantının ardından habercilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, Hakkari merkez ile Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde çıkan olaylara ilişkin soruşturmaların devam ettiğini söyledi.

Bakan Çiçek, "delilden sanığa gidilerek yargılama yapılacaktır. Biz 'olsa olsa bu kişiler yapmıştır' diyerek yola çıkmıyoruz. Ortada üzücü olaylar var, amacımız kim karışmışsa bunların hepsinin üzerine gitmek" ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak o bölgede herhangi bir tereddüt meydana gelmemesi ve olayların bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarılması için çalıştıklarını yineleyen Çiçek, Meclis'e verdikleri araştırma önergelerinden söz etti.

Bakan Çiçek, Meclis'in AKP'nin yanısıra CHP'nin de verdiği önergeyi değerlendirerek bir Araştırma Komisyonu kuracağını umduğunu ve olayların komisyon tarafından da inceleneceğini söyledi.

Sağduyu çağrısı

Çiçek, "olayların örtbas edilmemesi yönünde kararlılığımızı ortaya koyuyorsak, kamu binalarını taşlayan, güvenlik görevlilerine karşı eylemlerde bulunan kişilere karşı da aynı duyarlılığı, kararlılığı göstermemiz lazım" diyerek olayların aydınlatılması için kararlı olduklarını vurguladı.

Bölgedeki sivil toplum örgütlerine de görev düştüğünü kaydeden Adalet Bakanı, barış isteniyorsa herkesin buna katkıda bulunması gerektiğini, bu yüzden de yapılması gereken şeyin sağduyulu olmak olduğunu söyledi.

Cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber