Hatay Valisi Lekesiz inceleme yaptı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yapımı süren İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2013 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hatay Valisi Lekesiz inceleme yaptı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yapımı süren İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Lekesiz, incelemeler sırasında yaptığı değerlendirmede, birinci derecede deprem bölgesinde yer alan ve stratejik bir konuma sahip kent için Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nin çok önemli olduğunu ifade etti.

Afet durumunda da sürecin en sağlıklı şekilde yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Lekesiz, şöyle devam etti:

"Allah hiçbir olumsuzluk ve afet vermesin ancak afetlerle karşı karşıya kaldığımız zaman da sürecin en sağlıklı şekilde yönetilmesi lazım. Bu merkez, olası bir afet durumunda sağlıklı müdahaleler yapılması için planlandı. Bu konudaki uzman personelin bilgisi dahilinde, afetlere nasıl hazır hale gelebiliriz, afet sonrası hızlı müdahaleyi nasıl yaparız, zararı nasıl en aza indiririz, tüm bunların çalışması yapılacak."

Kent merkezine 20 kilometre, havaalanına 5 kilometre mesafede, 28 dönüm arazi üzerinde yer alan İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi 2 kapalı alan ve 4 bloktan oluşacak.

Yerleşkede İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hizmet Binası, acil müdahale ekiplerinin 24 saat görev yapacağı bina, 112 Acil Servis çağrı merkezi, helikopter pisti, soğuk hava depoları, eğitim alanları, sığınak, konferans alanları ve bir afet sırasında koordinasyonu gerektiren her türlü teçhizat yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber