Kuşadası'nda elektrik kesintileri bıktırdı

Kuşadası’nda, sağanak yağmur ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkilerken, her yağmur yağdığında elektrik kesintilerinin yaşanması vatandaşları bıktırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2013 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuşadası'nda elektrik kesintileri bıktırdı

Dün akşam başlayan şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle Kuşadası’nın büyük bir bölümünde elektrikler kesildi. Önce şehrin tamamını kapsayan elektrik kesintisi bir saat devam etti. Diğer mahallelere elektrik verilmesinin ardından Kuşadası’nın en büyük mahallesi Türkmen’deki kesinti devam etti. Türkmen Mahallesi’nde dört saate yakın elektrik kesintisi vatandaşların büyük tepkisine yol açarken, bu mahalleye elektrik verilmesinin ardından bu kez Ege Mahallesi’nde elektrikler kesildi. Gece saat 03.00 sıralarında Ege Mahallesi’nin bir bölümündeki elektrik kesintisi sabah 09.00’a kadar sürdü. Peşpeşe meydana gelen ve bazı mahallelerde saatlerce süren elektrik kesintilerine vatandaşlar tepki gösterdi.

Kuşadası’nda artık kanıksanmaya başlayan ve gelenek haline gelen elektrik kesintileri konusunda elektrik dağıtım firmasını suçlayan Kuşadalılar, en küçük bir yağmur ve en hafif bir rüzgarda elektrik kesildiğini belirtti.

Soğuk kış günlerinde gerekli önlemin alınmamasının mağduru olduklarını anlatan bir vatandaş, şöyle konuştu: "Önemli bir turizm kenti olan Kuşadası’nda artık sıradan ve normal hale gelen ve oldukça uzun süren elektrik kesintileri turistleri de olumsuz etkiliyor. Bunun yanında, Kuşadası’nda bir çok ev klima kullanıyor ve elektrik kesintileri sırasında karanlığa mahkum olduğumuz gibi soğuktan etkileniyoruz. Kuşadası’ndaki elektrik kesintileri artık tahammül edilemez bir hal aldı.“

BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI VAR

Firmadan yapılan açıklamada, Kirazlı yolu ve sanayi bölgesindeki trafolardaki bakım ve onarım çalışması nedeniyle Kuşadası'nın yarısına sabah 08.00 ile 18.00 saatleri arasında elektrik verilemiyeceği belirtildi.

İSTİNAT DUVARI YIKILDI BİNA BOŞALTILDI

Bu arada, Kuşadası’nda etkili olan sağanak yağmur istinat duvarını yıktı. 5 katlı 10 dairenin bulunduğu bina belediye ekipleri tarafından boşaltıldı. İlçede 3 gün devam eden sağanak nedeniyle Ege Mahallesi Coşan Sitesi 1. Blok boşaltıldı. Blok sakinleri otellere ya da yakınlarının yanına yerleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber