100 dolarlık laptop seneye hazır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2005 00:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyadaki zenginlerle yoksullar arasındaki "dijital uçurumu" kapatması umulan 100 dolarlık dizüstü bilgisayarın üretimine gelecek yıl başlanıyor.

Bilgisayarın mucidi ABD'nin Boston kentindeki Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media laboratuvarı Başkanı Profesör Nicholas Negroponte, 2006 sonuna kadar milyonlarca bilgisayar üretmeyi planladıklarını belirtti.

Tunus'ta bu akşam sona eren Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi'nde ilk kez kamuoyuna tanıtılan "yeşil makina" adlı bilgisayar, BM Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Tasarımı bilinen dizüstü bilgisayarlardan biraz farklı olacak ve kendi elektriğini yanına yerleştirilen kolun çevrilmesiyle üretecek 100 dolarlık laptop, çeşitli biçimlerde katlanabilecek ve darbeye karşı dayanıklı lastik koruyucuyla çevrelenecek.

500 megahertz işlemciye sahip olacak bilgisayarın ilk modellerinde, güç kaynağı kolunun bir kez çevrilmesiyle 10 dakika yetecek güç sağlanacak.

Kablosuz internet erişimine sahip olacak bu dizüstü bilgisayarlar, yakındaki aynı model laptoplarla doğrudan bağlantıya geçebilecek ve bunlardan birinin internete girişi varsa diğer laptoplar da bu girişten faydalanabilecek.

Bilgisayar, çocukların oyun oynayabileceği, aynı zamanda televizyon da izleyebileceği şekilde tasarlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber