Karabük Üniversitesi'nin yükselişi

5 yıl önce kurulmasına rağmen hızla büyüyen Karabük Üniversitesi, İspanya Ulusal Araştırma Konseyi'nin yayınladığı rapora göre 21 bin 250 dünya üniversitesi arasında 2 bin 974'üncü, Türkiye'de bulunan 164 üniversite arasında ise 63'üncü sırada yer almayı başardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2013 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karabük Üniversitesi'nin yükselişi

5 yıl önce kurulmasına rağmen hızla büyüyen Karabük Üniversitesi, İspanya Ulusal Araştırma Konseyi'nin yayınladığı rapora göre 21 bin 250 dünya üniversitesi arasında 2 bin 974'üncü, Türkiye'de bulunan 164 üniversite arasında ise 63'üncü sırada yer almayı başardı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıl önce yayınlanan raporlarda dünya üniversiteleri sıralamasında 4 bin 786'ncı sırada yer alan Karabük Üniversitesi'nin şimdi 1 bin 812 basamak yükselerek 2 bin 974'üncü sırada yer aldığını söyledi.

Dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediklerini belirten Uysal,

"İspanya Ulusal Araştırma Konseyi'nin bünyesinde faaliyet gösteren bir merkez tarafından yürütülen ve dünya üniversitelerinin yapmış oldukları her türlü bilimsel çalışmaların, ulusal ve uluslararası yayınlar, ders notları, bilimsel toplantı sunumları gibi internet ortamından bilim arenasına aktarılmasının ölçüldüğü, internet ortamında paylaşılan bilimsel çalışma ve etkinliklerin değerlendirildiği bu çalışmada Karabük Üniversitesi yükselmeye devam ediyor. 21 bin 250 dünya üniversitesi arasında 2 bin 974'üncü, Türkiye'de bulunan 164 üniversite arasında ise 63'üncü sırada yer almayı başardık. Bu başarı hepimizindir. Karabük Üniversitesi kurulalı henüz 5 yıl olmasına rağmen, değerli çalışma arkadaşlarımın üstün gayretleri neticesinde bugün kalitesi ve faaliyetleriyle ülke sınırlarını aşmış bir dünya üniversitesi olmuş ve rakiplerine açık ara fark atmıştır. Bu başarıdan dolayı Karabük Üniversitesi'nin tüm değerli çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarımızın katlanarak devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber