BDP kongresi öncesi şüpheli poşet paniği

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi öncesinde şüpheli poşet paniği yaşandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2013 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BDP kongresi öncesi şüpheli poşet paniği

BDP’nin 2. Olağan Kongresi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda başladı. Dışarıda bekleyen polis, salona giriş yapanların tek tek üst aramasından geçirerek içeri aldı. Kalabalığın geçiş güzergahında bulunan caddede tespit edilen siyah bir poşet ise polisi harekete geçirdi. Polis caddeye güvenlik şeridi çekerek yolu geçici olarak trafiğe kapatırken, olay yerine bomba imha ekipleri çağrıldı.

Bu sırada kongrenin yapıldığı salona doğru hareket eden BDP milletvekilleri Esat Canan ve Adil Kurt ile Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, ilçe başkanları ve onlarca partili caddede kısa süreli bekleme yaptı. Bu sırada bölgeye getirilen sinyal kesici jammer aracı devreye sokularak milletvekili ve beraberindekilerin girişleri sağlandı.

Bomba imha imzanı üstünü giyip şüpheli poşete müdahale edeceği sırada bir vatandaş polisin yanına gelerek poşetin kendisine ait olduğunu ve içinde çöp olduğunu söylemesi üzerine herkes rahat bir nefes aldı. İsmi Ramazan Kaçar olduğu belirtilen şahıs poşeti alarak caddeden uzaklaşırken, polis de normale döndü.

Kongrenin yapılacağı salona gelen vatandaşlar ise partililer tarafından çikolata ikram edilerek karşılandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber