1 Aralık 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2005 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 15.00'da İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Manouchehr Mottaki ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 19.00'da Yüksek Askeri Şura sonuçlarını alacak, saat 19.30'da Yüksek Askeri Şura üyeleri ve eşleri onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayip Erdoğan, saat 08.30'da Yüksek Askeri Şura kış dönemi toplantısına katılacak, saat 17.00'da İran Dışişleri Bakanı Manouchehr Mottaki'yi, saat 18.00'da EPP Genel Başkanı Martens'i kabul edecek, saat 19.30'da Cumhurbaşkanı Sezer tarafından Yüksek Askeri Şura üyelerine verilen akşam yemeğine katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Abdüllatif Şener, Ankara'da saat 09.00'da gerçekleştirilecek 'TÜSİAD-TBV 3. eTR Kongresi'nin açılışında bir konuşma yapacak.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'da saat 10.00'da, Hava Kalitesi İzleme Ağı oluşturulması dolayısıyla basın toplantısı düzenleyecek.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 19.00'da Swissotel'de Türkiye Triko Sanayicileri Derneği'nin yemekli toplantısında konuşacak.
- Devlet Bakanı Ali Babacan, saat 09.00'da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Finans Zirvesi'nin açılışında konuşacak.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Toyota Otomobil Fabrikası'nın 500 bininci araç üretimi nedeniyle düzenleyeceği seramoniye katılmak üzere saat 14.00'da Adapazarı'na gidecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- AK Parti ile EPP'nin (Hristiyan Demokratlar) çalışma toplantısı, saat 09.00'da Swissotel'de gerçekleştirilecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- AK Parti Denizli İl Teşkilatı tarafından saat 10.00'da basın toplantısı gerçekleştirilecek.
- DYP Hatay İl Başkanı Yahya Bulgurcu, saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne bağlı Yeşilköy Beldesi'nin AK Parti'li Belediye Başkanı Fatma Görgen, Türkiye'nin değişik illerinden gelecek AK Parti'li kadın belediye başkanlarını ağırlayacak. Kadın belediye başkanları daha sonra Antakya'ya geçecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin kuruluşunun 10. yıldönümü nedeniyle Ankara'da saat 19.00'da kutlama resepsiyonu verilecek.
- Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara'da saat 14.00'da AK Parti'yi ziyaret edecek.
- Bilişim-Ankara 05 Fuarı, saat 10.00'da başlayacak.
- TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından, Ankara'da saat 09.30'da 1. Tıbbi Jeoloji Sempozyumu düzenlenecek.
- Archiprix-Türkiye 2005 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Ulusal Yarışması ödül töreni, Ankara'da saat 17.30'da yapılacak.
- Tüketici Dernekleri Federasyonu, Ankara'da saat 11.00'da, 2006 yılı bütçesi ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Eğitim Sen üyeleri, Ankara'da saat 11.00'da, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in öğretmenlere gönderdiği e-mail ile ilgili basın toplantısı yapacak.
- Avrasya Metal İşçileri Federasyonu'nun 4. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
- Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Projesi tarafından geliştirilen 'BTC-Akıllı Adımlar ve Yol Güvenliği' projesi çerçevesinde, Ankara'da saat 09.30'da, öğretmenler için bir trafik eğitim programı düzenlenecek.
- Enerji-Sen, kuruluş dilekçesini saat 11.30'da İstanbul Valiliği'ne verip bir basın açıklaması yapacak.
- Çağdaş Avukatlar Grubu, Şemdinli olayları ile ilgili olarak, saat 12.45'te İstanbul Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapacak.
- İstanbul Cerrahi Hastanesi tarafından düzenlenen "Obezite" konulu toplantı, saat 11.00'da hastanenin toplantı salonunda yapılacak.
- Businesweek dergisi Türkçe baskısının yayın hayatına başlaması nedeniyle, Swissotel'de saat 19.30'da, Candan Erçetin'in konserinin de yer alacağı bir gece düzenlenecek.
- Küçükçekmece Belediyesi'nin Dünya Özürlüler Günü nedeniyle düzenlediği yürüyüş, saat 10.30'dan itibaren Cennet Mahallesi Hürriyet Caddesi'nden başlayacak. Engelliler Parkı açılışı saat 11.15'ten itibaren Halkalı Taştepe Mevkii Okul Sokak'ta yapılacak.
- Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde hayatını kaybeden Salih Sevinel adlı TAYAD'lı tutuklu ile ilgili, cezaevi personelinin yargılandığı davanın görülmesine, saat 09.00'dan itibaren, Tekirdağ 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.
- Temel Haklar ve Özgürlükler Federasyonu, saat 12.00'da ve 13.00'da, Mecidiyeköy'deki dernek binasında, Şemdinli olayları ile ilgili basın açıklamaları yapacak.
- Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi MSIC Kulübü tarafından saat 12.00'da düzenlenecek "AIDS'i yeterince tanıyor muyuz?" konulu konferansa, Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Nilgün Kaşifoğlu konuşmacı olarak katılacak.
- Türkiye Irak Dostluk ve Yardımlaşma Derneği ve Acil Hastalara Yardım Vakfı tarafından Konya'da saat 12.00'da basın toplantısı düzenlenecek.
- HSV Doğalgaz A.Ş. firması yetkilileri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda Kayseri'deki doğalgaz dağıtım işleri ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda meydana gelen trafik kazasında şehit olan 2 askerden biri olan Davut Algaç, memleketi Gümüşhane'nin Gökçepınar Köyü'nde toprağa verilecek.
- Avrupa ülkelerinden gelecek okul müdürlerinin katılacağı toplantı Gümüşhane'de yapılacak.
- Kars Kültür Eğitim Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından saat 10.30'da, yardıma muhtaç aileler yararına kermes düzenlenecek.
- Şarkıcı Alişan, Bolu Abant'ta klip çekecek.
- İzmit'in Bekirpaşa Belediyesi tarafından, bir spor tesisi ile pizza salonu, kaçak oldukları gerekçesi ile yıkılacak.
- Ahmet Nazif Zorlu ve Abdülkadir Konukoğlu gibi ünlü işadamlarının konuşmacı olarak katılacağı "Türk Tekstilinin Geleceği" konulu konferans, Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) saat 15.00'da gerçekleştirilecek.
- Denizli Eğitim Araçları toplantı salonunda saat 16.00'da, Okul Trafik Geçidi Görevlisi Sertifika Töreni yapılacak.
- Türkiye 2005 Öngörüleri-Denizli toplantısı, PAÜ Kültür Merkezi'nde saat 15.00'da gerçekleştirilecek.
- Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, siyasi parti temsilcilerinin de katılacağı bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Bodrum Ticaret Odası'nda basın toplantısı düzenlenecek.
- AK Parti eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Dayanışma Üyesi Mehmet Çevik, Çatalan içme suyunun sağlıklı olup olmadığıyla ilgili yaşanan tartışmalara son vermek için saat 11.00'da, Adana Hıfzısıhha Enstitüsü Müdürlüğü'nün hazırladığı raporu açıklayacak.
- Adana Sanayi Odası'nca (ASO) düzenlenen "Gıdaların Üretim İzni, Gıda Sicili Uygulamaları ile İşyeri Sorumlulukları" konulu toplantıda, ASO üyeleri bilgilendirilecek.
- Adana'da saat 15.00'da, 'Work and Travel'ın tanıtımı yapılacak.
- Mersin Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği, saat 10.30'da Ulu Camii önünde "Tüketiciler Kaz Değildir" isimli bir eylem gerçekleştirecek.
- Hatay İl Genel Meclisi, Mahmut Narin başkanlığında saat 14.00'da toplanacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

TİM, ihracat rakamlarını Bolu'da açıklıyor
- TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Kasım ayı ihracat rakamlarını saat 10.00'da Bolu Termal Otel'de açıklayacak.

Bakan Şener, "TÜSİAD - TBV 3. eTR Kongresi" açılışında
- Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı'nın düzenlediği "eTR Kongresi ve eTR Ödülleri"nin üçüncüsü "Bilgi Toplumu Yolunda eDevlet" ana temasıyla saat 09.00'da Hilton Sa Ankara'da gerçekleşecek. eTR Kongresi'nin açılış konuşmaları, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Abdüllatif Şener tarafından gerçekleştirilecek.

İstanbul'da Finans Zirvesi
- Devlet Bakanı Ali Babacan saat 09.00'da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Finans Zirvesi'nin açılışında konuşacak. Toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink ve IMF Türkiye Temsilcisi Hugh Bredenkamp da katılacak.

Compex 2005 Fuarı açılıyor
- Türkiye'nin bilgisayar fuarı Compex, saat 10.00'da Rönesans Fuarcılık tarafından Lütfi Kırdar Fuar Merkezi'nde açılacak.

Sakarya'da Toyoto toplantısı
- Corolla Cerso'nun 500 bininci üretimi münasebetiyle Japon ve Türk temsilcilerinin katılacağı toplantı, saat 12.00'da Adapazarı Nehirkent'teki Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.'de yapılacak.

İstanbul'da Marka Konferansı
- Marka 2005 Konferansı, saat 10.00'da Çırağan Palace Hotel Kempinski'de başlayacak. Fuara, Hülya Avşar ve Okan Bayülgen de katılacak.

TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Yetiş, teşvikleri açıklayacak
- TUBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş, saat 10.00'da Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi'nde AR-GE ve teknoloji teşviklerini açıklayacak.

EBRD'nin "Transition Report - Geçiş Raporu" DEİK toplantısında açıklanıyor
- Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından her yıl hazırlanarak yayınlanan "Transition Report - Geçiş Raporu", Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından saat 10.00'da TOBB Plaza Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantı ile açıklanacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta seçim kampanyaları
- Irak'ta 15 Aralık'ta gerçekleştirilecek seçimler öncesinde kampanyalar devam ediyor.

Depremzedeler soğukla mücadele ediyor
- Pakistan'daki depremzedeler, ağır kış şartlarında dışarıda yaşama mücadelesi veriyor. BM ve insani yardım kuruluşlarının depremzedelere yardım çağrıları devam ediyor.

Irak'ta kaçırılan Alman
- Irak kaçırılan Alman yardım görevlisi hakkında, Irak İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapılması bekleniyor

Loong'un Almanya temasları
- Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'un 3 günlük Almanya ziyareti devam ediyor.

UNIDO Genel Kurul Toplantısı devam ediyor
- Birleşmiş Milletler Sanayi ve Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) 11. Genel Kurul Toplantısı Viyana'da devam ediyor. Toplantıda Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertay saat 11.00'da bir konuşma yapacak.

Mısır Parlamento Seçimleri'nin 3. ayağı yapılıyor
- Mısır'da Parlamento Seçimleri'nin 3. ayağı yapılacak. Seçimlerin önceki turlara göre daha gergin geçmesi bekleniyor.

İngiltere Başbakanı Blair, Estonya'ya gidiyor
- İngiltere Başbakanı Tony Blair, temaslarda bulunmak için Estonya'nın başkenti Tallinn'e gidiyor.

AB Komisyonu Üyesi Michel, İsrail'de temaslarda bulunacak
- AB Komisyonu üyesi Louis Michel, İsrail'de bir dizi temaslarda bulunacak.

SPOR GÜNDEMİ

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Levent Bıçakcı, bir basın toplantısı düzenleyecek. Levent Bıçakcı'nın, Türkiye-İsviçre maçı sonrası yaşanan süreç kapsamında, FIFA Disiplin Komitesi'yle yapılan görüşmeler konusunda bilgi vereceği basın toplantısı, Ataköy Olimpiyatevi'nde saat 11.00'da başlayacak.
- Beşiktaş, UEFA Kupası H Grubu'nda Rusya'nın FC Zenit Saint Petersburg takımı ile BJK İnönü Stadı'nda saat 21.45'te karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber