Hakkari Devlet Hastanesi'nde ihmal iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2005 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Devlet Hastanesi'nde doğum uzmanı olmadığı için 2 ebeyle 1 hastane personelinin müdahale ettiği öne sürülen kadın ölü doğum yapınca, yakınları Hakkari Sağlık Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Sağlık Müdürlüğü'nün olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Rahmi Temel, ağabeyinin eşi Remziye Temel'in (21), doğum sancılarının başlaması üzerine 23 Kasım'da Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi. Temel şunları anlattı:

?Hastane görevlileri, doktor olmadığı için hastanın Yüksekova Devlet Hastanesi'ne gönderilmesi gerektiğini söylediler. Ancak ambulans olmadığı için hastanın doğumunun burada yapılacağını belirttiler. Hasta kabul defterine bir şeyler yazıp ağabeyime imzalattılar. Yaklaşık 3 saat boyunca hastanedeki 2 ebe ve 1 işçi doğumun yapılması için müdahalede bulundu. Müdahaleye rağmen doğum gerçekleşmeyince hastanın Yüksekova'ya gönderilmesine karar verdiler.?

Yengesinin Yüksekova'da ölü bir bebek dünyaya getirdiğini, bundan da Hakkari Devlet Hastanesi'ni sorumlu tuttuklarını ifade eden Temel, Sağlık Müdürlüğü'ne şikayette bulunduklarını belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hakkari Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu, ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlattıklarını belirterek, ?Söz konusu olayda, herhangi bir ihmal bulunmuyor? dedi.

Hastaneye getirildiğinde hastaya, görevli ebeler tarafından yapılan ilk tetkikte, kordun sarkması teşhisi konulduğunu ifade eden Ethemoğlu, şunları söyledi:

?Tehlikeli bir durum olduğu için hastamız ambulansla acil olarak ilçeye sevk edildi. İlçedeki doktorlarımız kendisine gereken müdahaleyi yaptı.

Hastanemizde işçilerin hastaya müdahale etmesi söz konusu değil. Ancak her şeye rağmen soruşturma başlattık. Ebe ve doktorların ifadesi alındı. Burada bir ihmal görülürse gereken cezalar verilecektir.?

Bu olaydan sonra ilçeye atanan Kadın Doğum Uzmanı Gülsen Bingöl'ün Hakkari Devlet Hastanesi'nde göreve başladığını belirten Ethemoğlu, ?Şu anda doktor sıkıntımız yok? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber