İkinci 'Oslo sabotajı'

BDP heyetinin 23 Şubat'taki İmralı ziyaretine ilişkin notların Milliyet gazetesinde çarşaf çarşaf yayınlanması Ankara'yı şok etti. 'İkinci Oslo sabotajı' olarak nitelenen haber için gözler İmralı'ya giden BDP'li vekiller ile MİT görevlisine çevrildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Mart 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İkinci 'Oslo sabotajı'

İmralı görüşmelerinin dün bir gazetede yayımlanması üzerine 'kim sızdırdı' sorusunu beraberinde getirdi. Dün bir gazetede yayınlanan İmralı notlarının, BDP içinden çözüm sürecine karşı olan bir grup tarafından basına sızdırıldığı belirlendi. Haberin içeriği okunduğunda, 'Öcalan çıkmamızı istedi, odadan çıktık, 15 dakika sonra girdik' şeklinde ifadelerin yer alması notların devlet görevlisinin tuttuğu tutanaklar değil BDP'lilerin aldığı notlar olduğunu ortaya koydu.

2. OSLO KRİZİ YAŞANDI

BDP heyetinin genel merkeze ulaştırdığı İmralı notlarını parti içinde çözüm sürecine karşı olan şahin kanadın basına sızdırdığı yönünde bilgilere ulaşıldı. İmralı notlarının sızması PKK ve BDP içinde 2. Oslo krizine yol açtı. Daha önce de Oslo görüşmelerinin notları kamuoyuyla paylaşılmış ve süreç sekteye uğramıştı. BDP heyetinin 23 Şubat'ta yaptığı İmralı ziyaretine ilişkin görüşme notlarının basında yer alması krize neden oldu. Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Pervin Buldan'dan oluşan 2. BDP heyeti adaya giderek Abdullah Öcalan ile görüşmüştü. Söz konusu görüşmeye ilişkin notlar daha aradan bir hafta geçmeden bir gazetede geniş bir şekilde yer aldı.

PARTİ İÇİ BİLGİLENDİRME NOTU

Görüşme notlarının yayınlanması Ankara'da geniş yankı bulurken BDP içinde de krize yol açtı. Notların yayınlanmasının ardından dikkatler Öcalan ile görüşen milletvekilleri ve orada bulunan devlet görevlisine çevrildi. Ancak, devlet görevlisinin tuttuğu tutanak ve kayıtlarla gazetede yayınlanan notların birbiriyle uyumlu olmadığı notların eksik olduğu öğrenildi. Yayınlanan notların devlet görevlisinin tuttuğu tutanaklardan alınmadığının anlaşılması üzerine dikkatler BDP'ye çevrildi. BDP heyetinin İmralı'dan döndükten sonra BDP Genel Merkezi'nde son şekli verilen ve redakte edilen notların daha sonra parti örgütlerine bilgilendirme amaçlı dağıtıldığı öğrenildi.

Birçok gazetede çıksın istediler

BDP il örgütlerine dağıtılan bu notların gazetede çıkan haberle aynı olduğu tespit edildi. İmralı'daki görüşmelere katılan Pervil Buldan'ın İstanbul'dan Brüksel'e hareketinden önce yaptığı 'Her şey şeffaf bir şekilde ilerliyor' diyerek gazete haberini doğrulayan açıklamalarda bulunması notların BDP içinden bir grup tarafından basına sızdırıldığının teyidi oldu. BDP içinde sürece karşı çıkan grubun söz konusu haberin başka gazetelerde de çıkması için yoğun uğraş verdiği belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber