Esogü'de öğrenciler yemek zammını protesto etti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) bir grup öğrenci, yemekhanede yapılan zamları protesto etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2013 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Esogü'de öğrenciler yemek zammını protesto etti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) bir grup öğrenci, yemekhanede yapılan zamları protesto etti.

Yemekhane önünde toplanan yaklaşık 300 öğrenci, rektörlük önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüyerek yemekhanede uygulanmaya başlanan zamları protesto etti.

Rektörlük önünde grup adına basın açıklaması yapan Melih Bektaş, Osmangazi Üniversitesi'nin her döneme yeni zamlarla başladığını iddia etti. Üniversitelerin ticarethaneler gibi kar amacı güttüğünü öne süren Bektaş, "Geçtiğimiz dönem ilk basım 1,30 TL, ikinci basım 3,5 TL iken, bu dönem ilk basım 1,50 TL, ikinci basım 4 TL olarak belirlendi. Yemek firmasıyla tabldot başına fiyat anlaşması yapan üniversite yönetiminin aynı yemekten ikinci kez yiyen öğrenciden 4 lira almasını, toplanan milyarlarca vergi ve harçlardan sonra üniversitelerin ticarethaneler gibi kar amacı gütmesini kabul etmiyoruz" dedi.

Bektaş, ucuz ve nitelikli beslenme haklarını kazanmak için protestolara başladıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Zamların geri çekilmesi ve taleplerimizin kabul edilmesi için kampanya başlattık ve imza sayısı 5 bine yaklaştı. Taleplerimiz; yemeklerin öğrencilerin belirlediği fiyatta ve ikinci tabldotun da birinciyle aynı fiyatta olması, daha nitelikli, yenilebilir, sağlıklı ve taze olması yönündedir. Topladığımız imzaları ve taleplerimizi iletmek için seçtiğimiz temsilci arkadaşların rektörle görüşmesini istiyoruz. Bugün taleplerimiz rektörlük tarafından kabul edilmezse ve zamlar geri çekilmezse yemekhane boykotlarına başlıyoruz."

Bir süre rektörlük önünde sloganlar atarak sorunlarını dile getiren öğrenciler, görüşme istekleri kabul edilmeyince önümüzdeki pazartesi günü yemekhane boykotuna başlayacaklarını belirterek olaysız şekilde dağıldı.

Öte yandan basın açıklaması sırasında özel güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet ekipleri rektörlük önünde hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber