Sağlık personeline yapılan yanlış ödemelere af...

9 Mart 2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 6428 sayılı Kanunun 17. maddesi ile, 209 sayılı kanuna eklenen geçici maddeye göre personele yapılan ödemelere af getirildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Mart 2013 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık personeline yapılan yanlış ödemelere af...

6428 SAYILI KANUNDA YER ALAN AF MADDESİ

MADDE 17- 209 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 7- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce 5 inci madde kapsamında ilaç ve tıbbi sarf malzemesi ile kira gelirleri dâhil edilmek suretiyle personele yapılan ek ödemeler için borç çıkarılmaz, çıkarılmış olan borç tutarlarının tahsilinden vazgeçilerek borç takibi işlemine son verilir.”

BU MADDE NE ANLAMA GELİYOR?

Sayıştay Denetçileri, 2011 yılında bazı hastanelerde yaptıkları incelemelerde, personele fazladan döner sermaye ödemesi yapıldığını tespit etmiş ve söz konusu yersiz ödemelerin geri alınması gerektiği yönünde rapor tanzim etmişti. Söz konusu raporda, bazı hastanelerin, ilaç ve tıbbi sarf malzemesi ve kira gelirlerini dahil edilerek döner sermaye dağıtımı yaptığı tespit edilmişti.

Yapılan yasal düzenlemeyle, yanlış yapılan bu türdeki fazla ödemeler nedeniyle borç takibinin yapılmayacağı hüküm altına alınmış yani bir anlamda af çıkarılmıştır.

Bu Kanun maddesi 9 Mart 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiği için, bu tarih itibariyle yapılmakta olan borç takip işlemlerine son verilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber