Polis müdürünün uluslararası başarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2005 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayburt Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan şube müdürü Mürsel Sevindik tarafından İngilizce hazırlanan ?Güvenlik güçleri için savunma ve müdahale, teori ve pratik? adlı kitap ve CD, Birleşmiş Milletler'in Barış Gücü birliklerinde eğitim amacıyla kullanılıyor.

Uluslararası Polis Birliği (IPA) Türkiye Başkanlığı'nın aylık yayın organı ?Türkiye IPA Aktüel? Dergisi'nde yayınlanan haberde, Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde şube müdürü olarak görevli Mürsel Sevindik'in hazırladığı, savunma ve müdahale tekniklerinin anlatıldığı 182 sayfalık İngilizce kitap ve CD'nin Birleşmiş Milletler Barış Gücü birliklerinde eğitim amacıyla kullanıldığı belirtildi.

Haberde, Türk Polis Teşkilatı Karate Milli Takımı'nda bir dönem antrenörlük yapan ve karate sporunda ?siyah kuşak? sahibi olan Sevindik'in, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda yüksek lisansını tamamladığı ve 2000-2002 yıllarında Kosova'daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü Birliği'nde görev yaptığı bildirildi.

BM'DEN ÇAĞRI

Sevindik, Kosova'daki başarılı çalışmalarının ardından Birleşmiş Milletler tarafından Sierra Leone'deki Barış Gücü Birliği'ne de çağrıldığını ve Afrika'daki bu ülkede 1 yıl boyunca polis müfettişi olarak çalıştığını bildirdi.

Sevindik, mesleğindeki 16 yıllık deneyimi ile karate ve aikido gibi yakın dövüş sporlarından faydalanarak ve 25 ayrı kaynaktan yararlanarak 182 sayfalık ?Güvenlik güçleri için savunma ve müdahale, teori ve pratik? adlı İngilizce kitap ve CD'yi 2003 yılının Aralık ayında tamamladığını söyledi.

Yurtdışı görevini yaptığı dönemde tanıştığı BM yetkililerinin, hazırladığı kitabı eğitim amacıyla kullanmak istediklerini kendisine ilettiklerini belirten Sevindik, bu öneriyi kabul ettiğini anlattı.

Sevindik, kitap ve CD'nin Kosova, Bosna-Hersek, Sierra Leone, Afganistan başta olmak üzere Avrupa, Afrika ve Asya'daki bazı ülkelerde Birleşmiş Milletler Barış Gücü birliklerinde eğitim amacıyla kullanıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber