'Kaçak telefonun kayıt işlemleri kanunsuz'

Haber Giriş : 09 Aralık 2005 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, yurda kaçak olarak sokulan cep telefonlarının kayıt altına alınması konusunda, yapılan işlemlerin kanunsuz olduğunu savunarak, ``Kanunsuzluğa göz yumanların ya da kanunsuzluk yapanların cezalandırılması gerekirken tüketiciler cezalandırılmaktadır`` dedi.

Çakar, tüketicilerin bu konudaki haklarının neler olduğu ve haklarını nasıl arayacaklarına ilişkin olarak dernek genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ister ithal edilsin ister Türkiye`de üretilsin, tüketici tarafından tüketilen her malın Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında olduğunu, tüketicinin de bu kanunun koruması altında bulunduğunu söyledi.

Turhan Çakar, bu korumaya rağmen tüketicinin mağdur edildiğini, bunun yetkililerin Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun`a aykırı davrandıklarını gösterdiğini savundu.

``Yıllardan beri kaçak ve kayıtdışı cep telefonlarının GSM operatörleri tarafından bile bile abone yapılmasına Telekomünikasyon Kurumu neden göz yummuştur? önlem almamıştır`` diyen Çakar, ``Tüketiciler bilgisiz ya da eksik bilgiyle donatılmış olabilirler ama kamu önlem almak zorundadır. Bu, sivrisinek değil, topluiğne değil... 15-20 milyon telefon nasıl oluyor da sınırlardan içeri giriyor. Niçin bugüne kadar suskun kalındı? Devlet kurumları uyuyor mu? Ülkeye milyonlarca kayıtdışı ve kaçak telefon sokan, bunları tüketicilere satan firmalar ve ithalatçılar cezalandırılmayacak mı?``dedi. Çakar, kayıt altına alma işlemi için 13 Aralık`ın son gün olduğunu, o tarihe kadar bu işlemler tamamlanamazsa tüketicinin mağdur edilmemesi ve ek süre verilmesi gerektiğini söyledi.

digimedya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber