Şırnaklı kızlar öğrenirken kazanıyor

Şırnak'ta, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ve GAP projelerinde kur gören kızlar, el becerilerini geliştirerek ürünlerini satma imkanı buluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2013 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnaklı kızlar öğrenirken kazanıyor

Şırnak'ta, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ve GAP projelerinde kur gören kızlar, el becerilerini geliştirerek ürünlerini satma imkanı buluyor.

ÇATOM hocası Kadriye Özen, merkezlerinde hem el sanatları hem de makine nakışları yaptıklarını söyledi. Genelde, eğitimini yarıda bırakmış, ufak da olsa kendisine gelir kapısı açmak isteyen kızlara kurs verdiklerini belirten Özen, "Daha çok öğrenci kendini geliştirsin, sosyalleşsin, hayat kalitesi artsın istiyoruz. Amacımız bu ama biz bu mesleki kursları, kızlar sırf evden çıksın diye öğretmiyoruz. Meslek öğrensinler, gelişsinler istiyoruz. Daha çok eğitimi yarıda bırakmış kızları biz açık öğretime yönlendiriyoruz. Çoğu şu an açık öğretimde devam ediyor. Bir de biz burada sipariş üzeri çalışıyoruz. Ek gelir olarak sipariş üzeri çalışıyoruz. Hem sipariş alıyor hem çeyizde elimizde bulunuyor" dedi. Öğrencilerden Saliha Tatar, merkezlerde kendilerini geliştirdiklerini söyledi. Hem maddi hem manevi yönden çok güçlendiklerini kaydeden Tatar, sosyal etkinliklere de katıldıklarını ifade etti.

ÇATOM sorumlusu Taybet Babat da, kurs gören kızların ürünlerini Mayıs ayında İstanbul'a götüreceklerini kaydetti. Fuarda ürünlerini satma imkanı bulduklarını aktaran Babat, "Bu vesile ile katılımcılarımız iyi bir gelirde elde ediyorlar. 3 kursumuzun geçen yıllarda mesela 5 bine liraya yakın gelir elde ettik. Bu yıl hedefimiz 8 bin lira gibi bir gelir elde etmek. İnşallah katılımcılarımız güzel ürünler çıkarırlarsa bu yılda onları da Mayıs ayında götüreceğiz. Onlar için satış imkanı bulacağız" diye konuştu. Nakış öğretmeni Gülçin Karakaş ise, "ÇATOM bünyemizde öğrencilerimizle kurdele nakışı yapıyoruz. Kurdelelerimiz aynı zamanda değerlendiriyoruz. Bunlarla çeşitli örtüler, havlular, çeyizlik ürünler yapıyoruz. Çok eğlenceli ve zevkli zamanlar geçirmeye çalışıyoruz. Haftada iki gün kursumuz. Sabahtan öğlene kadar. Saat 09.00'dan öğlen 12.00'a kadar kursumuz var" şeklinde konuştu. 18 yıllık usta öğretici Leyla Özen, triko taş atölyelerinde 25 öğrencinin kurs gördüğünü söyledi. 18 yıldır halk eğitim ve ÇATOM gibi yerlerde çalıştığını bildiren Özen, "10 yıl halk eğitimde çalıştım. 8 yıldır da burada çalışıyorum ÇATOM'da. Örgü öğreniyoruz. Zamanımız güzel geçiyor. Eğleniyoruz, arkadaşlık ortamımız çok güzel" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber