Müezzinoğlu'dan yeni 'tam gün' açıklamaları

Hocalarımızın kurumlarında ek mesai yapabilmeleriyle ilgili çalışmayı tamamladık, başbakanımız grupta açıklayacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2013 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, üniversitelerde görev yapan öğretim görevlisi doktorların kurumlarında ek mesai yapabilmeleriyle ilgili çalışmayı tamamladıklarını belirterek, bu çalışmanın ayrıntılarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında açıklayacağını söyledi.

Sheraton Otel'de düzenlenen 'Zekai Tahir Burak Hastanesi 3. Yeni Doğan Günleri' etkinliğine katılan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Tam gün yasasında yapılacak düzenlemenin üniversitelerde görev yapan öğretim görevlilerini nasıl etkileyeceği sorusu üzerine Müezzinoğlu, tam gün yasasından sonra ayrılmayan hocalara teşekkür ederek, "Kurumlarında daha çok mesai sarfetmeleri, kurumlarına daha çok katkı sağlamaları adına mesai sonrası saatlerde de kurumlarında ek mesai yapabilmeleriyle ilgili çalışmaları tamamladık. Bunu sayın Başbakanımız grup toplantısında açıklayacak" diye konuştu. Üniversitelerde görev yapan hocaların birer değer olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Bu değerlerden gerek Türk milleti olarak ülke insanımızın tamamı istifade etmeli, gerekse uluslararası boyutta da talep olursa üniversite yönetim kurulunun izniyle belirli zamanlı çalışmalarına izin verilebilmeli" şeklinde konuştu. Müezzinoğlu, bir kurumun, dışarıdan ihtiyacı olan hocalarla sözleşme yapabilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası'nın ardından kaldırılan profesör ve doçent unvanlı hekimlere ödenen fark ücretinin geri getirileceği iddialarına ilişkin, "Hocalarımızın mesai sonrasındaki saatlerde de yine kurumunda ek mesai yapabilmeleriyle ilgili çalışmaları tamamladık. Bunu Başbakanımız Salı günü partinin grup toplantısında açıklayacak" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Araştırma ve Eğitim Hastanesi tarafından düzenlenen '3. Yenidoğan Günleri' etkinliğine katıldı. Sheraton Otel'de gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bakan Müezzinoğlu, hekim ve sağlık çalışanı açığından bahsederek, bu nedenle hekimlerin daha özverili çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi. Yenidoğan sağlığında önemli mesafeler kat ettiklerini ifade eden Müezzinoğlu, prematüre bebeklerde anne sütünün önemine dikkat çekerek, "Anne Sütü Bankası Projesi'ni önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz. İzmir'de bu konuyla ilgili önemli bir alt yapı çalışması yaptık. Süt kardeşliğini de yasal süreçlerini tamamlayarak hukuki zemine oturtacağız. Yeni doğan ünitesi olan bütün hastanelerde süt kardeşliği projesinin uygulanabilmesi sağlanacak" dedi.

"TAM GÜN YASASI'NDA 'HOCA FARKI'

Programın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tam Gün Yasası'nın ardından kaldırılan profesör ve doçent unvanlı hekimlere ödenen fark ücretinin geri getirileceği iddialarının sorulması üzerine, "Tam Gün Yasası'nda ilkesel duruşumuz şudur, hocalarımız mutlaka kurumlarıyla bir arada olmalı. Bundan sonraki mesleki hayatlarını da kurum merkezli olarak yürütmelerini istiyoruz. Kurumlarında daha çok mesai sarf etmeleri, kurumlarının dinamiklerine daha çok katkı sağlamaları açısından mesai sonrasındaki saatlerde de yine kurumunda ek mesai yapabilmeleriyle ilgili çalışmaları tamamladık. Bunu Başbakanımız Salı günü partinin grup toplantısında açıklayacak" diye konuştu.

"Bizim hocalarımız bir değerdir" diyen Müezzinoğlu, "Bu değerlerden bütün insanımız istifade etmeli. Gerek uluslar arası boyutta talep olursa, üniversitedeki yönetim kurulunun izni ile gerek yurt içi kurumlarda belirli zamanlı çalışmalarına izin verilmeli, gerekse o kurumun dışarıda olan hocalarla da sözleşme yapabilmelerine izin verilmeli. Kurumlarımız, üniversitelerimiz ihtiyacını gidermek amaçlı dışarıdaki hocalarla sözleşme yapabilmeli" dedi.

Sağlık hizmetlerinden 75 milyon vatandaşın da faydalanması gerektiğine dikkat çeken Müezzinoğlu, "Parası var mı yok mu olayı olmamalı. Hocanın yapması gereken bir ameliyat ya da müdahale ise benim en imkansız vatandaşım da bu hocanın ya da kurumlardan istifade etmeli" ifadesini kullandı.

"TEDBİR VE FAYDA KISMINI BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ"

Anne Sütü Bankaları uygulamasının gönüllülük esasına dayandığını dile getiren Müezzinoğlu, 20 milyon annenin duyarlılığının da esas alınması gerektiğinin altını çizerek, "Anne bu sütü verirken diyor ki, ben inanç sahibiyim benim inançlarım korunuyor mu? İster Hristiyan olsun ister Musevi olsun. Ama ülkemizin büyük çoğunluğu Müslüman. Dolayısıyla annelerimizin inanç duyarlılığı neyi istiyorsa düzenlemesini yaparak gönüllüğü en üst seviyeye getirmemiz lazım. Süt kardeşliği bizim inanç değerlerimiz arasında önemli bir unsursa süt kardeşliği sistematiğini kayıtlara geçmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Anne Sütü Bankası uygulamasında tedbir önerilerine de açık olduklarını söyleyen Müezzinoğlu, "Her yıl 6 bin erken bebek dünyaya geliyor. Bu bebeklerin yaşatılabilmesi için en önemli gıda anne sütüdür. Dolayısıyla tedbir ve fayda kısmını birlikte yürüteceğiz" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber