Öğrenci derneğinin kampüsten çıkarılmasına tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2005 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, bilim yuvalarının halkla bütünleşmesi gerektiğini belirterek, "Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü maalesef, halkla bütünleşeceğine 'vatan', 'bayrak' diyen gençlerin derneğini üniversite kampüsünden uygunsuz şekilde çıkarmıştır" dedi.

Türk Ocağı binasında düzenlediği basın toplantısında Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nu tenkit eden Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, "Bilim yuvamız İnönü Üniversitesi'ndeki gelişmeleri esefle izlemekteyiz. Üniversitemiz, İlahiyat Fakültesi'nde başörtüsüyle başlayan sıkıntılardan sonra üniversiteden ayrılan öğretim üyelerine, gençlik şölenindeki içkili kutlamalardan, Araştırma Hastanesi'nden ayrılan uzman doktorlara ve ciddi yolsuzluk iddialarına kadar uzanan sıkıntılı bir serüven yaşamaktadır" dedi.

Üniversite gençlerinin kampüs alanında kurduğu dernek bürosunun tahrik edici bir şekilde kapıları kırılıp, ciddi eşyalarının dışarı atılmasını ve faaliyetine son verilmesini eleştiren Günata, "Gerekçe ne olursa olsun uygulama yanlıştır. Yöneticilerimiz, insanların gururuyla oynayacağına onları kazanmalıdır. Sayın rektör, 'devlet', 'vatan' ve 'bayrak' diyen bu gençlere ihtiyaç var. Bu derneğe sahip çıkmalı ve destek vermelidir. Yanlıştan dönmek büyük erdemdir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber