Köy okuluna beyaz bayrak

Gülhanım Celal Toraman Ortaokulu, "Okullarda Ortak Kullanım Alanlarının Hijyenliği"ni artırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında "Beyaz Bayrak" aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2013 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy okuluna beyaz bayrak

Erzincan'da toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, okulların temizlik, hijyen, fiziki yapı ve çevre temizliğinin olumlu yönde teşvik edilmesi için başlatılan 'Beyaz Bayrak' Projesi tüm hızıyla sürüyor.

Bu kapsamda Beyaz Bayrak almaya hak kazanan Erzincan merkeze bağlı Gani Efendi Çiftliği Gülhanım Celal Toraman Ortaokulu'nda tören düzenlendi.

Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan, Halk Sağlığı Müdürü Gülşen Polat milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, okul yönetici ve öğretmenlerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Gülhanım Celal Toraman Ortaokulu Müdürü Baki Çiftlik'in konuşmasının ardından Halk Sağlığı Müdürü Gülşen Polat, projenin 2006 yılında uygulanmaya başladığını belirterek, "Amaç; okullarımızın temizlik ve hijyen açısından belirli standartlara ulaşması ve bunun devamlılığını sağlamak. Çocuklarımızın günlerinin büyük bir kısmı okullarda geçiyor. Bu okulların gerekli temizlik ortamında olması gerekmektedir. Öğrencilerin sağlık açısından sıkıntı olmayacak ve onların sağlığını tehdit edici unsurların olmaması gerekmektedir. Bu okulumuzda gayret ve başarısı ile 'Beyaz Bayrak' ve 'Sertifika' olmayı hak etti. Kendilerini kutluyorum" açıklamasında bulundu.

Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, "Anlamlı bir günü yaşıyoruz. Bir köy okuluna beyaz bayrağı vermek en anlamlı değerlerden birisidir. Bir köy okulu olması şu açıdan önemli. Burada değişik köylerden insanlar geliyor. Köy ortamında hijyeni sağlamak daha zor. Ancak bu çocuklarımızı ve idarecilerini tebrik etmemiz gerekir. Köy ortamında hijyen sağlayarak 'Beyaz Bayrağı' almaya hak kazandılar. Kendilerini kutluyorum. Önemli bir mevzudur. Okula baktığımızda her yönüyle köy ortamında olmasına rağmen örnek bir okul. Bu uygulamanın devam etmesi gerekiyor ve okullar arasında hijyen yarışı başlamış olsun. Devletimiz okullara her imkanı sağlıyor ama buna herkesin sahip çıkması gerekir" açkılamasında bulundu.

Konuşmaların ardından, Vali yardımcısı Abdullah Çiftçi ve Hayırsever İşadamı Celal Toraman, Okul Müdürü Baki Çiftlik'e 'Beyaz Bayrak' ve 'Sertifika'yı vererek, okulu gezdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber