Askerin Bedelliye karşı çıkmasının 5 nedeni...

Haber Giriş : 14 Aralık 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erkek nüfusu kızlardan daha az
Erbaş-er sayısı asgari düzeyde
Zengin vatanı savunmayacak mı
Halk askere karşı olumsuzlaşır
Vergimle maaş alıyor diyemezsin

BAŞBAKANI Tayyip Erdoğan'ın Avustralya'da yaptığı ?bedelli askerliği düşünebiliriz' sözlerinden sonra, yasaya umut bağlayanlar yoğun bir kampanya yürütmeye başladı.

Böyle bir yasanın çıkmasına karşı olanlar ise AKP'nin bazı üst düzey yetkililerinin çocuklarının askerlik çağına geldiğini ve o yüzden konunun gündeme getirilmeye çalışıldığını öne sürdüler.

MHP'li Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş da, bedelli bekleyen siyasetçi çocukları için isim verip ?haydi askere' kampanyası başlatacaklarını söyledi.

ASKER RAHATSIZ

?Bedelli askerlik' konusunun gündeme getirilmesinden rahatsızlık duyduklarını belirten askeri kaynaklar ise konunun gündeme gelmesinin 5 nedenle imkansız olduğunu vurguladı.

Askeri kaynaklar, bazı gerçekleri seslendiremediklerini ifade ettiler ve ?bedelli askerliğe' karşı çıkış gerekçelerini şöyle sıraladılar:

1980-1990 arası doğumlu olanlar arasında erkek nüfusu, kızlardan daha az. Bugün yüzde 65'i tamamlayacak asker mevcudunu sağlamakta zorlanılıyor. Bu daha aşağılarda inerse birlik, kendi kışlasının güvenliğini bile sağlamakta zorlanır.

Kaynak yetersizliği yüzünden orduevi, askeri gazinolardaki erbaş ve er sayıları da asgari düzeye indirildi.

?Askerliği hep yoksul çocukları mı yapacak, vatanı hep dar gelirli ailelerinin çocukları mı savunacak?' iddiaları olumsuz etki yapmaktadır.

Az bir kesim istiyor diye bedelli askerliğin uygulanması Türk halkını askere karşı olumsuz düşünceler içine sevk eder.

Hem ?paraya ihtiyacım var' diye bedelli askerlik çıkaracaksınız, hem de askere dış ve iç tehlikelere karşı ?Benim vergilerimle maaş alıyor, neden bu görevleri yapmıyor' diyeceksiniz. Bu olmaz.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber