Akdağ: Atamalarla ilgili Anayasa Mahkemesi kararına uyacağız

Haber Giriş : 14 Aralık 2005 22:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, klinik şeflerinin bakan onayı ile atanmasına ilişkin, Anayasa Mahkemesi'nce verilen yürütmeyi durdurma kararına uyacaklarını söyledi. Ancak Akdağ, bugüne kadar yapılan atamaların geçerli olacağını vurguladı.

Hasta haklarına ilişkin düzenlenen 5. Sağlık Zirvesinde konuşan Bakan Akdağ, hizmete erişebilirliğin en önemli hasta haklarından biri olduğunu ve 2004'e göre, hasta başvurularında yaklaşık 100 milyon artış görüldüğünü söyledi.

Akdağ, 414 devlet hastanesinde hasta hakları birimlerinin kurulduğunu 2006'da ise bu sayıyı 800'e çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Hasta hakları konusunda birimler ve internet aracılığıyla şimdiye kadar 229 bin şikayet aldıklarını ve şikayetlerin başında poliklinik hizmetleri geldiğini ifade etti. Akdağ, daha sonra Anayasa Mahkemesi'nin klinik şeflerinin bakan onayıyla atanmasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili soruları da yanıtladı. Sağlık Bakanı yapılan atamaların geçerli olduğunu ama bundan sonrası için verilen karara uyacaklarını vurguladı.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber