Gelir vergisi reformu Başbakan'a sunuldu

'Çalışmayı Başbakan'a da sunduk' diyen Şimşek, yeni dönemle ilgili ipuçları verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2013 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'En önemli reformlarımızdan birisi gelir vergisi reformudur. Çalışmalarımızı bitirdik. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na sunduk. Hatta Başbakanımıza da sunduk' dedi. Şimşek, 'Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı sunumunda, kayıt dışılıkla mücadelenin önemli yapısal sorunlardan olduğunu söyledi. Bakan Şimşek, 2003'te yüzde 32 olan ve yüzde 27'ye indirilen kayıt dışılığı yüzde 20'nin altın indirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, 'Bunu başarırsak vergi oranlarıyla oynamadan yeni vergi artışına gitmeden, Türkiye'nin eğitimine 45-50 milyar daha kaynak aktarabileceğiz. Çok ciddi rakam bu' diye konuştu. ÇALIŞMALAR BİTTİ

Vergi mevzuatını ve vergi güvenlik müesseselerini güçlendirmeyi amaçladıklarını, bunlara ilaveten ortaya güçlü irade koyarak vergiyi tabana yaymaları gerektiğine dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti: 'En önemli reformlarımızdan birisi gelir vergisi reformudur. Çalışmalarımızı bitirdik. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na sunduk. Hatta Başbakanımıza da sunduk. Bir takım hususlar konusunda ilave çalışmalar yapmamız istendi. O ince detayları bitirmek üzereyiz, inşallah yakında Meclis'e gider ve inşallah Türkiye, bu alanda da önemli reformu gerçekleştirmiş olur. Bizim vergileri indirme ya da yükseltme gibi bir gündemimiz yok. Bu reformla vergiler ne inecek ne yükselecek ama vergi tabana yayılacak ve gelir vergileri artacak.' Bakan Şimşek, 'Beyanname kapsamını genişletiyoruz, istisna ve imtiyazları azaltıyor, kaldırıyoruz. Mevzuatımızı basitleş-tiriyoruz.'

TÜRK EKONOMİSİ SAĞLAM

Uludağ Zirvesi'nde Türkiye ekonomisi hakkındaki görüşlerini de açıklayan Kriz Kahini Ekonomist Nouriel Roubini, 'Türkiye'nin çok önemli ölçüde ekonomik performans gösteriyor. Türkiye ekonomisi çok sağlam bir ekonomi. Büyüme potansiyeli de çok yüksek. Genç nüfusu var. Aynı zamanda çeşitlendirilmiş bir ekonomi' dedi.

Bitirme sigortası geliyor

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut bitirme sigortası ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'yla görüştüklerini belirterek, 'Bu konuda onların önerileri var, görüşleri var. Umut ediyoruz ki bu yıl içerisinde bu düzenleme yapılır' dedi.

İki halka arz yolda

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, gelecekte satın alma, birleşme ve grup şirketlerinin halka açılmasıyla ilgili konuşarak, 'Zaman zaman satın almalar olabiliyor. Şu an somut bir şey yok. Bazı grup şirketlerimizden halka açılma konusunda çalışanlar var. Gayrimenkul sektöründe var. Belki enerji sektöründe de olur' dedi.

Cari açığı bitirmek şart

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, cari açığı halletme mecburiyetimiz olduğunu söyleyerek, 'Not almak için değil, kendimiz için yapmak zorundayız. İhracatın ithalatı karşılama oranını yüzde 64,5'ten yukarlara çekme mecburiyetimiz var' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber