Türk üniversiteleri Gürüz döneminde yapılan tahribatı asla unutamayacak

Haber Giriş : 07 Aralık 2003 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk üniversiteleri Gürüz döneminde yapılan tahribatı asla unutamayacak

YÖK Başkanı Kemal Gürüz`ün görev süresi dün sona erdi. Gürüz 8 yıldan bu yana YÖK Başkanlığı görevini yapıyordu. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 1995`de YÖK Başkanı olarak atanan Gürüz, 1999 yılında Demirel tarafından aynı göreve ikinci defa atanmıştı.

Cumhurbaşkanı Sezer`in, Gürüz`ün yerine kimi atayacağı ise merakla bekleniyor. Gürüz`ün görevinden ayrılması üniversite çevrelerinde büyük bir sevinçle karşılandı. Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Tahir Hatipoğlu, ``Türk üniversiteleri 12 Eylül askeri darbesinin ardından gelen yıllarda bile bu kadar baskıcı bir yönetim görmedi. Türkiye üniversiteleri kurtuldu. Kemal Gürüz`e `güle güle gitsin` diyoruz. Türk üniversiteleri Kemal Gürüz döneminde yapılan tahribatı asla unutamayacak`` diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa ise ``YÖK Başkanı Kemal Gürüz`ün icraatlarını tüm Türkiye yakından takip etti. Üniversitelerde nasıl bir yönetim gösterdiğini herkes biliyor. Kemal Gürüz ile birlikte bir dönem kapanmıştır. Gürüz`ün icraatları ile başarısız olduğunu üniversite camiası bile söylemektedir``dedi.

`DEMİREL`LE SİYASETE GİRSİN`

İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili AK Parti`li Cavit Torun da Gürüz`ün bilim adamı gibi davranmak yerine ideolojik hareket ettiğini vurgulayarak, ``Sürekli gerginlik politikası izleyerek üniversiteleri ve Türkiye`yi gerdi.

Bilim adamlarını susturdu. Başörtülü kız öğrencilerin üniversite kapılarından içeri girmesi hayal oldu. YÖK Başkanlığı yerine siyaset yapmayı tercih etti. Kendisine siyasete girmesini tavsiye ediyorum. Ancak CHP`nin bile Kemal Gürüz`e kapılarını kapatacağını tahmin ediyorum. Süleyman Demirel ile birlikte siyaset yapabilir`` diye konuştu.

SEZER KİMİ ATAYACAK?

Kemal Gürüz`ün yerine YÖK Başkanlığı`na Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atama yapılacak. Sezer`in, Gürüz`ün yerine YÖK Genel Kurulu üyelerinden Aysel Çelikel, Ramazan Arslan, Alpaslan Işıklı veya Burhan Şenatalar`ı atayabileceği belirtiliyor.

Sezer, Gürüz`ün yerine atayacağı YÖK Genel Kurulu üyesini de YÖK Başkanı yapabilir. Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu Sezer`e seslenerek, ``Gelen gideni aratır derler. Cumhurbaşkanı`ndan Kemal Gürüz`ü aratacak bir ismi YÖK Başkanı olarak atamamasını bekliyoruz. Üniversitelerin özgürlük yuvası olmasını sağlayacak bir ismi YÖK Başkanı olarak atamasını bekliyoruz`` dedi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber