Hakkari'nin tek cerrahı hacca gidiyor

Haber Giriş : 23 Aralık 2005 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doktor açığı bir türlü kapanmayan, atananların gelmediği, gelenlerin de kısa süre sonra terk ettiği Hakkári'nin bu kez de tek cerrahı hac için görevlendirildi.

HAKKARİ'ye 1 yıl önce gelen Devlet Hastanesi'nin tek genel cerrahi uzmanı Hüsamettin Bahadır, hacı adayları ile birlikte kutsal topraklara görevli olarak gitti. Tek cerrahın hacca gitmesi üzerine hastaneye gelen hastaların çoğunluğu tedavi edilemezken, bir kısmı Dağ ve Komando Tugayı'na bağlı askeri hastaneye sevk edilmek zorunda kaldı. Hastaların zor durumda kalması nedeniyle İl Sağlık Müdürü İdris Ethemoğlu, valiliğin de onayı ile özel bir poliklinikte çalışan Genel Cerrah Dr. Mustafa Yaşar Ölçen ile anlaşma imzalamak zorunda kaldı. Ethemoğlu, Dr. Ölçen'in belirli saatlerde hastalara bakacağını ve bundan dolayı oluşacak yığılmalarda hastaları Dağ ve Komando Tugayı'na bağlı askeri hastaneye sevk edeceklerini söyledi.

Özel bir anlaşma ile devlet hastanesinde göreve başlayan Genel Cerrah Mustafa Yaşar Ölçen bu görevi seve seve kabul ettiğini söyledi. Ölçen'in baktığı hasta başına Döner Sermaye'den para alacağı belirtildi, ancak bu ücretin ne olduğu açıklanmadı. Hastane'de tek genel cerrah varken niye hacda görevlendirildiği yolundaki sorulara da yetkililer şu yanıtı verdiler:

?6 ay önce hastanede 2 genel cerrah vardı. Bu doktorlar hacda görev almak için başvurdular. 2 genel cerrah bulunduğu için Dr. Bahadır'ın isteği uygun görüldü. Ancak bu arada öteki genel cerrah Mardin'e tayin edildi.'

Ünüvar: Benden habersiz başvurdu

SAĞLIK Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Hürriyet'e yaptığı açıklamada bakanlık merkez teşkilatıyla taşra teşkilatı arasındaki kopukluktan ötürü böyle bir sorunun yaşanmakta olduğunu itiraf etti. Ünüvar, İl Sağlık Müdürü'nün hacca giden Dr. Hüsamettin Bahadır'ın kendisinden habersiz başvurduğunu belirterek, bu konudaki sorunun telafisi için çalışma başlattığını kaydetti

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber