Sahipsiz köpeklerin 'sahibi' oldular

Kırşehir'de, 3 yılda sokaklardan toplanan ve kısırlaştırılan 2 bin köpekten 500'i sahiplendirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2013 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahipsiz köpeklerin 'sahibi' oldular

Kırşehir'de, 3 yılda sokaklardan toplanan ve kısırlaştırılan 2 bin köpekten 500'i sahiplendirildi.

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Halil Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce hizmete giren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinin bölgenin en modern barınaklarından birisi olduğunu söyledi.

Açılışından itibaren yaklaşık 2 bin köpeğin sokaklardan toplandığını ifade eden Aslan, kısırlaştırma işlemi ile parazit, antibiyotik ve kuduz iğneleri yapıldıktan sonra küpeleri takılarak, köpeklerin bir kısmının merkezde misafir edildiğini, diğerlerinin ise doğaya bırakıldığını kaydetti.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde kalan köpekleri almak isteyenlere yardımcı olduklarını belirten Aslan, "Kısırlaştırılan her köpeğin fotoğrafı ile birlikte kaydını tutuyoruz. Sahiplenmek isteyenlere de veriyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 2 bin köpekten 500'ünü sahiplenmek isteyen kişilere verdik" dedi.

İşlemleri tamamlanan köpekleri doğal ortamlarına bıraktıklarını anlatan Aslan, merkezin çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi:

"2010 yılında açılan Meytaş yolu Belediye Asfalt Plenti Tesisleri'nin yanında bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde, 700 metrekare açık köpek ünitesi, 150 metrekare sundurmalı açık alan ve 400 metrekare kapalı idare binasının yanı sıra tabip odaları, ameliyathaneler ve hayvan yıkama yerleri de bulunuyor. Başıboş sokak hayvanları, belediyemizin ve vatandaşlarımızın sahiplenmesi ile sorun olmaktan çıkarıldı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber