YÖK Başkanı öğrencilerle buluştu

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Üniversitelerarası Kurul Toplantısı için bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, çözüm sürecine katkıda bulunulması noktasında kampüslerin, dershanelerin, toplumun birer laboratuvar olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2013 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK Başkanı öğrencilerle buluştu

Üniversitelerarası Kurul Toplantısı (ÜAK) için Alanya'ya gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, bölge üniversiteleri öğrenci konsey başkanları ve rektörlerle bir araya geldi.

Çetinsaya öğrencilere, çözüm sürecine katkı sağlanması gerektiğini anlattı. Tüm paydaşlarıyla bir masa etrafında toplanmayı ve çalışmaları değerlendirmeyi önemsediklerini, bunun için bölge üniversitelerinde öğrenci, öğrenci temsilcileri, öğretim üyeleri ile bir araya gelerek sorunları ve çözüme ilişkin fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Çetinsaya, Alanya'da rektörlerle, öğretim üyeleriyle, öğrencilerle ve son olarak da öğrenci konsey başkanlarıyla buluştuğunu söyledi.

Türkiye'de çözüm sürecinin başladığını kaydeden Çetinsaya, "Türkiye çok önemli bir dönüm noktasından geçmekte. Üniversiteleri olarak, vatandaşları olarak, aydınları olarak çözüm sürecine pozitif katkı sağlamalıyız. Ülkemizin içinde bulunduğu bu süreçte bizlerin, bu ülkenin aydınlarının, öğrencilerinin, akademisyenlerinin birlikte hareket etmesi, sürece katkı sunması ve bu süreçten katkı alması gerekiyor" dedi.

Bu süreçte üniversitelere ve öğrencilere büyük görevler düştüğünü dile getiren Çetinsaya, çözüm sürecine katkıda bulunulması noktasında kampüslerin, dershanelerin, toplumun birer laboratuvar olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber