'Binbaşıyı silkelesen 500 milyar çıkar'

Haber Giriş : 28 Aralık 2005 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de görevli Tabip Kıdemli Binbaşı A.Y. ile Astsubay E.S'nin parayla çürük raporu ayarladığı iddiaları ortalığı karıştırdı.

Kayseri'de görevli Tabip Kıdemli Binbaşı A.Y. ile Astsubay E.S'nin parayla çürük raporu ayarladığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Show TV'de yayınlanan 'Haber Özel' programı muhabirinin çürük raporu almak için kendisinden 30 bin dolar isteyen ve 21 bin dolara anlaştığı Astsubay E.S'nin gizli kameraya anlattıkları, şebekenin nasıl çalıştığını ve bu işten ne kadar büyük paralar kazandıklarını gözler önüne seriyor. Astsubay E.S, "Binbaşı A.Y'nin ne kadar parası olduğu" şeklindeki soruya, "Silkelesen üzerinden 500 milyar çıkar. Adam kaç yıldır çalışıyor. Ama üzerine ne evi var ne bir şey" yanıtını veriyor. "Bu iş bir kişide dönmüyor. Senden para alıp bir sene o parayla yaşamıyor. 3 ay sonra başkası geliyor, 5 ay sonra orada iş yapıyor. 2-3 kişi değil, 3 senede belki 30 kişiye bu çürük raporunu vermiştir."

HİÇ HEYETE GİRMEDEN RAPOR

Astsubay E.S. ile çürük raporu alarak askerlikten kaçan İhsan Ş.Ş. arasında şu konuşma geçiyor:

Siz raporu yeni mi aldınız?

İhsan- 6 ay önce geçici rapor aldım. Bu iş nasıl bitecek diye tedigindim.

Muayenelere, heyete girdiniz mi?

İhsan- Hiç birine! Sadece faks çektim, netice faksla geldi. Şubeden kağıtlarımın üstüne isimleri koydular, imzaladılar, verdiler.

Şuben neresiydi?

İhsan- Bitlis. İşlemler 25 gün sürüyor. 2 defa heyete giriyorsun. Heyette bir şey yok yahu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber