Savaşın tarafları aynı topraklarda buluştu

Çanakkale Savaşlarının 98'inci yıl dönümü öncesinde, savaşların yaşandığı Gelibolu Yarımadası hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2013 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savaşın tarafları aynı topraklarda buluştu

Tarihin en kanlı savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası, savaşın 98'nci yıl dönümüne hazırlanıyor. Törenlerin yapılacağı alanlarda, ziyaretçiler için portatif tribünler oluşturuldu. Avustralya ve Yeni Zelanda televizyonlarından canlı olarak yayınlanacak törenler için teknik hazırlıklar da tamamlandı.

Bir yandan hummalı bir çalışmanın devam ettiği yarımada, bir yandan da savaşın taraflarını ağırlıyor. Atalarını anmak ve 24 Nisan'ı 25 Nisan'a bağlayan gece gerçekleştirilen çıkarmanın 98'inci yıl dönümünde düzenlenecek olan şafak ayinine katılmak üzere gelen Avustralya ve Yeni Zelandalılar, savaş alanları ve mezarlıkları ziyaret etti. Anıt mezarlara çiçek bırakıp dua eden Anzak torunları, daha sonra il merkezindeki tarihi alanları gezdi.

Gelibolu Yarımadası, aynı anlarda Türk ziyaretçilerini de ağırlıyor. Yurdun dört bir köşesinden gelen vatandaşlar, savaş alanları ve şehitlikleri ziyaret ederek dualar okuyor. Gelibolu Yarımadası'nın manevi havasını teneffüs etmek üzere Çanakkale'ye geldiklerini söyleyen vatandaşlar, "Burası, kitaplarda okuduğumuzdan farklı. Şehitliklere gelince insan bambaşka duygulara kapılıyor. Herkesin burayı ziyaret edip bu duyguyu yaşaması gerekir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber