Emniyet'te böcek teftişi

Başbakan Erdoğan’nın konutunda ve ofisinde bulunan dinleme cihazı için, Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerinin EGM İstihbarat Dairesi’nde inceleme yaptıkları ortaya çıktı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Nisan 2013 08:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Emniyet'te böcek teftişi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yasadışı dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından görevlendirilen Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerinin, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'nde inceleme yaptığı ortaya çıktı. Müfettişlerin, İstihbarat Dairesi'nin dinleme kayıtlarını incelediği öğrenildi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın konutunda ve ofisinde “böcek” olarak tabir edilen dinleme cihazlarının bulunmasının ardından harekete geçmiş, olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. MİT, bir yandan cihazları araştırırken, Teftiş Kurulu da böceği kimin koymuş olabileceğine yönelik incelemelere başlamıştı.

Emniyet'e gittiler

Alınan bilgiye göre, halen MİT tarafından yürütülen çalışmalar devam ederken, Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri, geçen günlerde polis kaynaklı dinlemelerin kalbi olan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'ne gitti.

Başbakanlık onayı ile çalışmalarını yürüten müfettişler, İstihbarat Dairesi yöneticileriyle görüştükten sonra birimin kalbi olarak tanımlanan, dinleme ve izleme faaliyetlerinin yürütüldüğü Teknik Şube Müdürlüğü'nde inceleme yaptı.

Dinlemeler incelendi

Müfettişler, MİT'in elde ettiği cihazla ilgili elde edilen bilgiler doğrultusunda Emniyet İstihbarat Dairesi'ndeki yetkililerin görüşlerini alırken, aynı zamanda birimdeki bazı dinleme ve izleme faaliyetlerini inceledi. Bu çerçevede, müfettişlerin bazı telefon dinleme kayıtlarını da inceledikleri öğrenildi.

Soruşturma sürüyor

Erdoğan'ın yasadışı dinlendiğini bizzat açıklamasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma, Başbakanlık Teftiş Kurulu ise idari soruşturma başlatmıştı. Müfettişlerin, soruşturma çerçevesinde bazı kamu görevlilerinin resmi sıfatla bilgisine de başvurduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber