5 bin civarında vakıf eseri ayağa kaldırıldı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bizden önceki dönemde yaklaşık 3 buçuk senede 47 civarında vakıf eserine restorasyon yapılırken, hükümetlerimiz döneminde 5 bin civarında vakıf eseri ayağa kaldırıldı" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2013 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 bin civarında vakıf eseri ayağa kaldırıldı

Bozdağ, Belediye Kültür Evi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, kültüre hizmet etmenin son derece önemli olduğunu söyledi.

Turizmin artık farklı bir boyut kazandığını belirten Bozdağ, eskiden deniz, kum ve güneşin olduğu yerlerin turist akınına uğradığını ancak mantalite değişikliğiyle insanların artık dağ, yayla, kültür, tarih ve kış turizmi gibi farklı alanlara yöneldiğini, bu anlamda Amasya'nın da yeni yönelişlerin merkezi olacağını kaydetti.

Vakıf eserlerine büyük önem verdiklerini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Hükümet olarak biz, milletimizi millet yapan ve bizi bu toprakların kalıcı sahibi kılan tarihi eserlerimize, ecdat yadigarı miraslarımıza büyük bir değer veriyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında nerede vakıf eseri varsa ona sahip çıkan bir anlayışla hareket ettik. Bizden önceki dönemde yaklaşık 3,5 senede 47 civarında vakıf eserine restorasyon yapılırken, hükümetlerimiz döneminde 5 bin civarında vakıf eseri ayağa kaldırıldı. Amasya da bundan en fazla pay alan illerimizden biri oldu. Nerede ecdadımıza ait bir iz varsa o ize sahip çıkan ve o izi yaşatmak için her adımı atan icraatlar ortaya koyduk, adımları attık."

-Son 10 yılda 10 bin 86 proje-

Sadece Türkiye'de değil dünyanın dört bir yanında, Türkiye'nin tarihine sahip çıkan bir anlayışı benimsediklerini anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) marifetiyle Balkanlardan Orta Asya'ya, Orta Asya'dan Afrika'ya, Afrika'dan Ortadoğu'ya dünyanın her neresinde olursa olsun ecdat yadigarı bir eser varsa, nerede ecdadımızın bir izi varsa ona sahip çıkan adımlar atıyoruz. 1992'de TİKA kurulmuş, AK Parti hükümet olana kadar geçen zaman içinde 83 milyon dolar harcama yapmış, 2 bin 241 tane proje hayata geçirmiş. Son 10 yıl içerisinde, 2011 rakamlarını söylüyorum, tam 10 bin 86 tane proje hayata geçirildi."

Bozdağ, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle kültür evinin açılışını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber