Kamuya özel personel avlayacaklar

Özel sektörden kamuya yönetici atanmasına ilişkin tasarı, CEO uzmanı beyin avcılarını harekete geçirdi. Ünlü beyin avcıları "Devlete daha düşük ücretle yönetici buluruz" diyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Nisan 2013 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YASEMİN SALİH

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 657 Sayılı Yasa'da değişiklik öngören çalışması, özel sektörün CEO tedarikçisi olan beyin avcılarını heyecanlandırdı. Vodafone'dan Coca Cola'ya, Ülker'den Sabancı Holding'e kadar birçok büyük özel şirkete üst düzey yönetici yerleştiren ünlü beyin avcıları, "Kamuda değişimi sağlayacak yöneticileri de en iyi biz buluruz" diyerek harekete geçti. My Executive Yönetici Ortağı Müge Yalçın, daha önce de kamu bankaları için benzer çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yalçın, "Yurtdışında kabine seçerken beyin avcılarıyla çalışan siyasi liderler var. İşimiz kurumların ihtiyaçlarına uygun kişileri bulup çıkarmak. Böyle bir görev verilirse memnuniyetle kabul ederiz" dedi.

DEVLETE İNDİRİM YAPARIZ

Beyin avcılarının pahalı olduğuna ilişkin bir kanı olduğuna değinen MKG ve Ortakları Genel Müdürü Murat Kaan Güneri de görev verildiği takdirde devlete indirim yapabileceklerini söyledi. Güneri, "Normalde yıllık brüt ücretin üçte birini alıyoruz. Ancak kamuya gelince bu oran beşte bire iner" diye konuştu.

KAMUYA TERSİNE GÖÇ

Özel şirketlere genel müdür yerleştiren Talent Partners'in yöneticisi Barbaros Eneç de bugüne kadar hep kamu şirketlerinden özel sektöre üst düzey yönetici atadıklarını, söz konusu tasarıyla bu göçün tersine döneceğini anlattı. Eneç, özel şirketlerde devletle yakından çalışan özellikle de ihale süreçlerini yöneten deneyimli kişilerin kamuda kariyer şansının çok yüksek olacağını vurguladı. Eneç, "Kamuda global bakacak bir nefese ihtiyaç var. Bu da mevcut sınav ve mülakat sistemiyle bulunamaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber