Malatya Bölge İdare Mahkemesi, Elazığ Belediyesi'ni haksız buldu

ELAZIĞ Belediyesi meclis üyesi MHP'li avukat Fahri Çınar'ın Elazığ Belediyesi aleyhinde açtığı, 'Katı atık bedeli' konusundaki davada, Elazığ 2'nci İdare Mahkemesi'nde lehte karar verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Nisan 2013 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Malatya Bölge İdare Mahkemesi, Elazığ Belediyesi'ni haksız buldu

Elazığ Belediyesi'nin konuyu taşıdıkları Malatya Bölge İdare Mahkemesi de belediyeyi haksız bulurak ittirazını reddetti.

Belediye Meclis üyesi Avukat Fahri Çınar'ın katı atık tarifesi ile ilgili açtığı davada, Elazığ 2'nci İdare Mahkemesi, katı atık bedelinin belirlenme usulünü hukuka aykırı bularak yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Elazığ Belediyesi de kararı temyiz için Malatya Bölge İdare Mahkemesi'ne ittirazda bulundu. 3 Mayıs'ta gündeme getirilen ve 7 Mayıs 2012 tarihinde kabul edilen katı atık bedeli, Malatya Bölge İdare Mahkemesi'nde 26 Nisan cuma günü görülen davada verdiği kararla kesin olarak iptal edildi. Mahkeme, katı atık tarifelerine yönelik Elazığ Belediyesi'nin mevzuat hükümlerine aykırı karar aldığına hükümederek, Elazığ 2'nci İdare Mahkemesi'nin aldığı kararı doğru buldu ve Elazığ Belediyesi'nin itirazını reddetti.

Malatya Bölge İdare Mahkemesi, Elazığ Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün, evsel katı atık sisteminin işletilmesi ve sürdürülebilirliği ile bağlantısı olan- olmayan tüm harcamalarının hesaplamaya dahil edildiği, toplam sistem maliyetinin hesaplanmasında esas alınması gereken temel bileşenler bazında bir ayrıntıya ve hesaplamaya yer verilmediği gibi, halkın yeterince bilgilendirilmesi ve katılımın sağlanmasına imkan vermeyecek kadar kısa bir süreçte çalışmanın tamamlandığı gerekçesiyle, Elazığ Belediye Başkanlığı'nın iptal ve yürütmeyi durdurma talebinin reddine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber