Aşkın: Yargı, YÖK ve ÜAK'a saygı gösterip, sahip çıkmalıyız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2005 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, "Yargı, YÖK, Üniversitelerarası Kurul, Cumhuriyetin kurumlarıdır. Bunlar eleştirilebilir çeşitli görüşler ileri sürülebilir tartışılabilir, ancak bu kurumların tümüne saygı gösterip sahip çıkmak zorundayız" dedi.

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen dava sonunda tahliye edilen YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Rektör Yücel Aşkın yazılı bir açıklama yaptı.

Aşkın, basına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu süre boyunca çoğu beni hiç tanımayanlar olmak üzere halkımızdan büyük destek gördüm. Bu bakımdan tanıdığım tanımadığım herkese teşekkür ederim. Siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür ederim. Van Kapalı Cezaevi'ndeki personel, tutuklu ve mahkumlar bana çok yardımcı oldular. Onlara da teşekkür ederim. Ayrıca hastanede isim vermek istediğim kişiler var. Özel doktorum Niyazi Güler, Dr. Çetin Kotan, Başhekim Hüseyin Avni Şahin, Hastane Başmüdürü Metin Günsan ve Hastane Müdürü Mahmut Erdoğan'a teşekkür ederim" Yargı süreci devam ettiği için bu konuda yorum yapamayacağını belirten Aşkın, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Yargı, YÖK, Üniversitelerarası Kurul, Cumhuriyetin kurumlarıdır. Bunlar eleştirilebilir, çeşitli görüşler ileri sürülebilir, tartışılabir. Ancak bu kurumların tümüne saygı gösterip sahip çıkmak zorundayız. Çünkü bu kurumlar, toplumumuzda adaleti sağlayan ve toplumu geleceğe taşıyan kurumlardır." Rektör Yücel Aşkın, daha sonra odasının penceresine çıkarak basın mensuplarına el salladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber