Üniversiteler, hastaneler, mahkeme salonları derken şimdi de ödül töreni yapılan tiyatro salonları "kamusal alan" sayılmaya başlandı.

Haber Giriş : 10 Aralık 2003 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversiteler, hastaneler, mahkeme salonları derken şimdi de ödül töreni yapılan tiyatro salonları "kamusal alan" sayılmaya başlandı.

Başörtülü ve başarılı kadınlarımız, Cumhurbaşkanı'ndan hakimine, rektöründen valisine, yetkili kişilerce dışlanmaya devam ediyor. Bunun en son örneği de Adana'da yaşandı. Başörtülü satranç yarışması ikincisi öğretmen Serpil Kıvrak, kazandığı ödülü almaya gittiği törende "türbanlı" olduğu için Vali'nin emriyle salondan atılmak istendi. Davetliler, 12 yıllık Serpil öğretmene tavır alarak, yanından uzaklaştılar.
Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda meydana gelen olay şöyle gelişti:

KAMUSAL ALANA BİR KURBAN DAHA
Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen satranç yarışmasında ikinci olan Serpil Kıvrak, ödülünü almaya geldiğinde her şey normaldi. Törende kompozisyon, şiir ve satranç dallarında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. Şiir ve kompozisyon yarışmasında başarı gösteren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından satranç yarışmasında ikinci olan Dumlupınar İlköğretim Okulu Öğretmeni Serpil Kıvrak'ın türbanlı olarak sahneye çıkması salonda bulunan Adana Valisi Kemal Önal'ı kızdırdı. Yanında oturan Milli Eğitim İl Müdür Vekili Ömer Şimşek'e dönerek "Böyle davranılmaz ve böyle program olmaz. Biran önce kalkın ve müdahale edin" dedi.
Bu konuşmaların yaşandığı sırada Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aytaç Bilgen de türbanlı öğretmen Kıvrak'a ödülünü verdi. Ödüllerin dağıtılmasının ardından sahneden inen başörtülü öğretmen Serpil Kıvrak gazetecileri, "12 yıllık öğretmenim. Daha önce başıma buna benzer bir olay gelmemişti" dedi. Öte yandan validen azar işiten Millî Eğitim Müdür Vekili Şimşek ise Kıvrak hakkında gerekli incelemelerin başlatıldığını söyledi.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber