Akciğer hastaları adına sıkıntıları anlattı

Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde Göğüs Hastalıkları Uzmanı bulunmamasına tepki gösteren kronik akciğer hastaları adına Hüseyin Arslan objektiflerin karşısına geçerek mağduriyetlerini anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akciğer hastaları adına sıkıntıları anlattı

Düzce'de çok sayıda akciğer hastası bulunduğuna dikkat çeken Arslan, "En kısa sürede ve yeterli sayıda göğüs hastalıkları uzman doktoru atanmasını istiyoruz" dedi.

Düzce'de ki kronik akciğer hastaları adına basın açıklaması yapan Hüseyin Arslan dikkat çekti. SSK önünde yaptığı açıklamada Düzce' de kronik akciğer hastalarının çokluğuna vurgu yaparak sözle başlayan Arslan, en kısa zamanda göğüs hastalıkları uzmanı atanması gerektiğini ifade etti. Arslan, açıklamasında şu ifadelere söz verdi; "Akciğer hastaları herhangi bir rahatsızlık durumunda Atatürk Devlet Hastanesi'ne, özel hastanelere ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gidiyorlar. Ancak ilimiz merkezindeki Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 1,5 aydan beri göğüs hastalıkları uzman doktoru yoktur. Şehir merkezindeki büyük bir devlet hastanesinde 1,5 ay gibi bir sürede her ne sebeple olursa olsun, göğüs hastalıkları doktorunun olmayışı başlı başına bir skandaldır. İlimiz yöneticilerinin sorumsuzluğudur ve görevlerini layıkıyla yapmamalarından kaynaklanmaktadır."

Arslan, açıklamasında ayrıca aile hekimliği uygulamasına da değinerek "Bundan 5-6 yıl önce aile hekimliği ve sağlıkta dönüşüm programı ilimizde başladığında bize doktorunuz sizi arayacak, gerekirse evinize gelecek denildi. Geldiğimiz noktada bırakın doktorun bizi aramasını, evimize gelmesini, hastanede doktor bulamayacak duruma geldik. Bu durum biz hastalara, hastalandığımızda göğüs hastalıkları uzmanı bir doktora ulaşamayacağımız tedirginliği yaşatmaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber